Så var det dax för hallen...


Måndag igen...helgen har varit skön och lagom effektiv ! Maken har snart avslutat projekt ALTAN,några brädor till bara som ska dit innan vi är klara med bygget för vintern. Vi är helnöjda...Bilder utlovas när kameran har piggnat till !
Nu kommer det roliga....att städa av därute och göra lite adventsfint. Vet inte riktigt  vad jag ska hitta på för nåt att pynta med...

HUR GÖR NI ERA BALKONGER/UTEPLATSER ELLER ENTRÈER JULFINA ?

Skulle vara kul att få lite tips och ideér av er.

 
Jag har fått upp min jultygtavla......tyget Staden från Spira inhandlades för en vecka sen ,köpte sista biten på rullen till ett jättebra pris, och nu har vi fått upp det på en plywoodskiva som hänger i matrummet. Kul att ha kommit igång med lite adventsfix .

Visar en bild från Spiras hemsida med tyget......ni ska få se min tavla vid senare tillfälle....

image946

bild från Spira

Igår hann vi med både handboll,lite fika med svärföräldrarna och min pappa, och ett besök på Ikea. Inte alls mycket folk,så äldste killen och jag kunde strosa runt utan att bli stressade Han tittade på mediaförvaring och bäddsoffa..... tanken är att göra iordning hans rum framöver, men det får bli efter jul.Han har tänkt att bo kvar hemma ett bra tag till,planer på att studera nästa höst finns....men just nu har han jobb som sträcker sej fram till sommaren.Det är bra för ungdomarna att tjäna lite pengar och känna sej för vad de vill göra i framtiden.......han jobbar på fabrik just nu....nyttigt... 

Jag fick med lite saker hem som ska få hamna i hallen......vi ska alltså fixa till den lite............visade bild i ett tidigare inlägg. Nu är det alltså dax!

Hallen ska målas vit....har tröttnat på den gråa färgen.

Jag köpte en bänkskiva som ska fästas upp på bredden
image950
under den ska vi skruva dit  en redskapskena som man kan hänga galgar på,och krokar för väskor mm. På hatthyllan ska mina filtkorgar från Village få stå och ta hand om vantar ,mössor mm.

Skoskåpen  trones i svart ska fästas upp

image949
 och även skohyllorna redd ska dit
image948
under den här.........bänken Kvarnö från Ikea


                              

...........som förmodligen ska svartbetsas. Skohyllorna ska vi kapa lite på bredden....så att de precis går in under bänken. Tanken är så iallafall....vi får se om det blir bra!

Den här står också på önskelistan .........Wave från designhouse......

image951


Jag efterfrågade ju ideér i ett tidigare inlägg här.........tack snälla ni....det är från era förslag detta har planerats!!!
Ni är bäst!!


 

Måste ju också uttala mej om glöggen som provsmakades i helgen! Flaskan är ju jättesnygg.....innehållet går inte av för hackor heller! Gillade definitivt smaken på årets årgångsglögg......

Nu ska här lagas lite mat...jag har dottern hemma idag...hon känner sej lite småkrasslig......

Ha en fin måndag allesammans!



bilder : tina
             Ikea
             designonline
             Spira
1 Anne:

skriven

Vilket roligt projekt ni har framför er. Ska bli kul att få se bilder från hallen senare. Funderar på om jag skulle visa bilder ifrån min lägenhet, inte riktigt säker ännu. Det är ju så kul att få se andra hemma hos bilder, så man kanske skulle bjuda på egna. hm. Ha en bra måndag!

2 Perlan:

skriven

Åh vilka härliga planer för hallen! Blir lite avis, skulle med vilja göra något kul med vår hall.. men den är så pytteliten att det knappt går att göra något..
Vill med ha Staden från Spira.. Måste ge mig iväg till tygaffären och köpa lite tyg.. Vill ju ha det vita med till köket.. Är nog bäst och ladda plånboken innan! haha
Behöver med idéer till en fin uteplats i juletid.. Den brukar mest se grå och tråkig ut!
kram!!

3 Lilla jag:

skriven

Låter som det kommer bli kanonfint, men vart hittar jag ditt tidigare inlägg om hallen? Vill ju kika lite!

4 Malin:

skriven

Oj, va kul... är så nyfiken på hur det blir. Kul att jag faktiskt hade nåt tips till hallen ialla fall ;) & lyllo dig som kan ha dina skohyllor kvar, jag har 2 som bara ligger pga att det var element i vår hall när vi flyttade hit. Ett tips till entren, höga krukor i krom/rostfritt med höga enar i, sätt belysning på kanten av krukan, runt om liksom istället för i själva enen. El en stor rejäl dörrkrans med band & ljusslinga i. Ha det bra & jag väntar med spänning(som alla andra på resultatet) =)

5 jessica:

skriven

Ja bilder vill vi se på underverket ute!!! Och sen hallen förstås!!! Vi väntar :))
KRAM

6 Linda:

skriven

Oj vilket projekt ni ska börja med!! Kul, roligt att se resultatet sen:)Kommer att bli jätte fint. Nu ska mitt spiratyg oxå upp på väggen som jag
köpte förra året, så nu är det dags:)
Ha det bra. Kram

7 Petra:

skriven

Alltid projekt på g. Det har vi med, men det är ju sååå kul att förnya och förändra.

Staden tyget är fint. Jag har den bilden i min dator som tips på adventsljusstake, jag vill göra något liknande här hemma.

Kombinationen på saker du vill ha i hallen verkar super. Blir säkert superfint.

ha det bra
kram

8 Cina:

skriven

Åh vad roligt att få se lite fräscha bilder från er hall sedan :), det kommer bli ursnyggt med de saker ni valt ut!

Kram och hoppas veckan börjat bra!

9 EVA:

skriven

Visst var glöggen suveränt god ?! Jag brukar inte tycka om starkglögg men den här...mums !
*
KRAM EVA

10 Kristina - Kix Inredningskoll:

skriven

Er hall kommer garanterat att bli jättefin! När jag hade balkong brukade jag dekorera bord och bänkar med fina krukor i olika storlekar som jag fyllde med granris och röda juläpplen. Tillsammans med några snygga ljuslyktor blev det ett väldigt fint arrangemang och enkelt att göra.

11 MO:

skriven

Åh vad det ska bli kul att se...Det tyget är så snyggt, samma som min julhandduk, fast min är ju röd...men såååå snygg i svart. Det kommer bli supersnyggt i hallen..svart o vitt är så snyggt o lätt att sätta klatshiga färger till, om det vill. Är J bättre idag? Skönt för dem att vara hemma om de är lite krassliga, o bli ompysslad av mamma är ju ännu bättre. Har passat Mini en liten stund, M skulle till läkaren så då var hon här, sen åkte vi o handlade ihop, du vet min bil är inte fixad än...väldans konstigt. Sen har jag stått i köket o gjort köttfärslimpa, skalat potatis o morötter...det tar sin lilla tid, men det är gott ibland med husmanskost, jag gillar ju annars lite annan mat, typ gratänger, pajer, thaimat, kycklingfilé i alla former....mm. Usch vad denna dagen är gråååå, alltså jag kan gilla när det mörknar men detta är ju för trist, det mörknade redan när vi kom ut från affären o då var inte klockan ens två. Det har varit så dimmigt ett par dar nu, vill ha kallt o frost...inte snö än, det kan vänta tills vi varit hos er, tycker inte om att fara på vägarna när det är snö o halt, Ha en härlig dag, kramar på dig kompis.

12 Lisa:

skriven

Hihi, den bilden inspirerade mej ifjol så mycket att jag gjorde en likadan tavla...längtar tills jag får ta fram den igen....attans vad snyggt det tyget är!

13 saravillfara:

skriven

Spännande att få se din tygtavla sedan. Och wave-hängaren är ju bara såå snygg! Hoppas tomtis kommer med ett hårt paket till dig i år :)

14 Maja:

skriven

Låter som härliga planer ni har för hallen, ska bli roligt att få följa "makeovern". Likaså att få se bilder från er altan! Kram Maja

15 Karin:

skriven

Hi hi, samma inlägg om tyget har jag idag. Superfräscht!

16 Betty:

skriven

Jag önskar jag hade några tips - men ve och ack - min entré ståtar fortfarande utan prakt.

17 Hilajn:

skriven

Snyggt det kommer att bli i hallen:) Stadentyget är verkligen fint. Ska försöka att få tag på det här i Karlstad för en sådan tygtavla vill jag också ha! Ha en bra dag.

18 metalldesign:

skriven

Bra blogg, ser att du är intresserad av olika metaller. Vi tillverkar exklusiva inredningsdetaljer och skärmväggar för utemiljöer. Eloxerad aluminium tillhör favoriterna.
Mvh
metalldesign i Malmö

19 MO:

skriven

Tjenaremors...vad skönt att J är bättre. De missar ju en hel del om de är hemma för länge. R har nu gjort mer än halva sin praktik, o det blir nog skönt när den är över. Han tyckre väl inte att det är supertråkigt men inte direkt kul heller, går med elektrikern/vaktmästaren på lasarettet, skulle vara på rehab, men det blev något strul. Jovisst har vi lite o se framemot, ska bli så kul o spännande, träffa dig o se hur ni bor osv....Börjar fundera vad jag ska packa med mig..om man måste ta festblåsan med sig...hihi, för jag har ju sååå många att välja bland i min walkincloset...(in my dreams....båda sakerna). Passar Mini idag så det har blivit två promenader, så skönt så länge hon kan sova ute. Jag gick ner i byn o var inom klädaffären här o köpte present till L, han fyller ju på Tisdag, men ska firas på Söndag av släkten. På lördag ska han ha kalas/fest för kompisarna så vi får hålla oss undan. Eftersom vi ska ha kalas dan efter sa jag att det inte får bli så sent. Jag är väl som du där, måste städa o feja innan gästerna kommer, sen ska ju mat fixas mm. Det tar ju sin lilla tid. Skönt när det är över sen så man kan ha siktet inställt på julen istället. Jojomensan, här är alla lamporna tända redan, en sån där grå dag är det idag med. Ha de så mysigt idag, fick just plaza...inte helt fel att bläddra i när Mini blivit hämtad om sådär 20 minuter, många kramar

20 svartpeppar.blogg.se:

skriven

skohyllan redd är inte helt fel. passar bra för en som alltid har ett element som stör i hallen ;)

21 Malin:

skriven

ÅHHHH jag väntar med spänning på resultatet! Kan ju inte annat än bli bra med sakerna som du visar upp. :) Så roligt för dig att ändra om! Sånt är ju så kul.

Kram & Godnatt!!!

22 Carina:

skriven

Det där tyget blir nog en tavla hos mig med! Har en grönvitblommig, vårinspirerad nu.
Jättefint kommer det att bli hos dig i hallen också. Gillar speciellt skohyllorna.
Hälsningar Carina

Kommentera här: