Längtar till våren och sommaren........Längtar till våren...

Gillar detta, den svarta färgen på stommen skulle bli perfekt hos oss!!

163342-77

( bild : classicum växthus )

Kan man annat än längta till ljumna, sköna kvällar nu när det är vinter! Har just varit en runda med lilla vovven och halkat omkring i slasket. Blir lätt irriterad över vädret, ena dan kallt,snö och knarr under skorna ,och idag slask och regn , säjer bara blääää! Nu får  vädret faktiskt bestämma sej, antingen är det vinter eller inte !! Härom kvällen satt vi och pratade lite trädgård och vad som behövs göras utomhus. I somras började vi bygga på en uteplats, men bara grunden till trädäcket är gjord. Vi funderade på att glasa in så småningom men kan inte komma på hur vi vill ha det.
De här färdiga lösningarna tilltalade mej och det finns ju såklart fler fina lösningar,  problemet är väl bara att man måste betala för sej också !?? Kan tänka mej att dessa uterum och den takade uteplatsen inte hamnar i den billigaste kategorin , men drömma kan man ju alltid! Vi får väl börja med att färdigställa trädäcket och kanske sätta upp en segelduk som tak, som vi inhandlade förra sommaren . Sen kan vi sitta där och fortsätta planera på sommarkvällarna!!

Den nya delen...

Den nya delen...


Här kommer ytterligare en bild från vårt kök! Det blev vita luckor när vi fortsatte  bygga till i köket! Jag hade svårt att välja luckor när vi började renovera  för sju år sedan, valet stod mellan vitt och björk! Då blev det björk. Hade jag valt idag så hade nog hela köket varit vitt . Sådär är det ju hela tiden när man ska göra om hemma man ändrar sej litegrann hela tiden!  Överskåpen sväljer muggar, glas och vinglas, och i underskåpen finns , ja vad finns det!? kanske dags att städa där!! Det får i allafall plats en hel del!
Om ni kikar noga så är det tomt i vinhyllan........ Kanske dags att fylla på!
163342-73


Ville också visa en bild på mina krukor som jag tycker så mycket om, de är från twinsome och jag inhandlade dem innan jul i vår blomsteraffär här hemma! Tycker om att det går att ställa dem bredvid
varandra ( såklart!!) , kanterna är böjda och passar i varandra!l!! Tycker speciellt mycket om glaskrukan som är fin med ett flytljus i !!


163342-63


En hemskt dålig bild på min oljelampa!! Men den får ni stå ut med, jag äälskar den för den har ett så underbart sken!! Den är inhandlad på Duka. Nu är timmen sen , dags att gå och sussa , sussa gott allesammans!!

Min favorithörna...... i köket

Min favorithörna...... i köket

Här hemma gör vi inte många knop ikväll ! Vi har ätit gott, tittat lite på tv och slappat,
precis som det ska vara!!!!!  Nu sitter jag och kikar lite på datan och tänkte visa en
pytteliten bit till av mitt kök!!

Här min favorithörna i köket!  Här finns det mesta vi behöver för att ha det mysigt, kaffebryggare ,vattenkokare och termos! Undrar hur många liter vätska vi bäljar i
oss varje dag, här hemma ? Termosen, från Normann Copenhagen, används flitigt eftersom alla,
utan lilltjejen dricker kaffe och gärna gör goa kaffedrinkar, gott!!:)

Men den absoluta favoriten just nu är mina Margarethaskålar, som jag fick av P & ungarna
i födelsedagspresent  i december! Den används ofta, ofta! Jag älskar att använda dem som
fruktskål ( fast de är i plast ) , och allt som ska vispas och röras, det åker ner i en sån skål!!!
Kul att de tillverkar dem igen! Mamma hade en orange och en brun hemma när jag var liten ,
och det är synd att jag inte tagit tillvara de gamla sakerna som fanns hemma! Det fanns säkert          många grejer som man hade gillat idag tror jag!!
Nu får det nog bli en liten runda till i soffhörnet , P har nämligen bullat upp med lite godsaker och
glass, ooops det där var nog inte meningen att ni skulle höra! Lite sent kanske att äta glass och
godis? Gott är det i alla fall=)!!