Keso och kaffe...


Har sällskap hemma idag,mellansonen har ledigt från skolan.Han blir såklart sugen på lite fika.....hittade några kakor från i julas i frysen,centerkakor,två klippte han...medans jag mumsade och var glad för ett finncrisp med keso på. Helt ok,men ska sanningen fram så var jag bra sugen på att ta en kaka jag också......men.....kunde samla krafter att  inte trilla dit.......den här gången =)

image1181

Pärlhyacinterna som jag satte i min zinkkruka växter så det knakar,fick samla ihop några som blivit för långa i en liten kruka.

image1182

Utanför fönstret är det grått,dystert,blött och kallt...............tror jag håller mej inne resten av dan !


Ha en fin dag.....har ni det lika dystert på väderfronten ni också????

kram


foto : tinas privata

Tygbyte och hyllflytt..

 
Stadentyget har gjort sitt för den här "vintern". Jag har älskat tyget,och i väntan på riktig vinter har jag slängt långa blickar på min tavla där tyget varit uppspänt....och fått bekräftat att ja,det är faktiskt vinter !Tyget kommer garanterat upp till nästa jul igen.

image1180


Istället för Staden har tyget Tuuli från Marimekko fått ta vid....älskar redan tavlan...

image1178

image1179

När tyget skulle upp på tavlan fick vi vända på den för att få tyget "rätt".Eftersom tyget såldes på rapport...en mönsterdel,så fick jag antingen välja att ta en,ca 110cm...eller det dubbla. Valde det första alternativet som innebar att vi fick såga bort ca 10 cm av tavlan....och hänga den på andra hållet. Detta fick konsekvenser minsann!!! Min svarta lackhylla kunde inte vara kvar på sin plats *snyft*! Men nu har den fått flytta till ett ställe där andra svarta saker finns,under den runda spegeln i hallen. Tror faktiskt såhär i efterhand att den blev bättre där!

image1176

Här sitter den nu...och jag har redan hunnit med att flytta runt en himla massa ljusstakar och annat fix,för att se vad jag ska ha på hyllan...=)

image1177

Lite repris på hallen,men här ser man trappräcket igen,vi är jättenöjda och glada över att vi vågade betsa räcket och trappan svart. Visst kommer dammsugaren få jobba lite mer kanske....men det får vi ta!

Nu är det dax för sista rundan med vovven...skönt med lite frisk luft innan det är dax att sova!!

Kram på er!foto : tinas privata

Färdiga trappsteg....


Äntligen har vi betsat färdigt våra trappsteg färdigt!! Efter ett grundligt förarbete med slipning och tvätt,fick betsen färga våra stegen ner till källaren svarta! Varannat steg blev målat,så vi skulle kunna gå i trappan.Allt tog lite längre tid än vad vi räknade med...men livet för övrigt stannar ju inte upp bara för att man ska fixa lite härhemma =). Här kommer ialla fall bildbevis på att vi kommit så här långt...

image1173

Det var jobbigt med lukten från betsen,så stark lukt så man mådde lite illa av det. Vi försökte vädra ordentligt när vi höll på och jobba. Nu ska vi måla de vita partierna i trappan så de blir fräscha.

Idag har jag skjutsat dottern till en gymnasieskola som hon var och besökte inför valet snart. Hon var med i en klass halva dagen,för att se om det var ett program som hon kan tänka sej att gå. Under tiden väntade jag i stan och gick i lite affärer...det blev inget direkt handlat,men desto mer tittande på saker som ska inhandlas senare,bl a saker till den stundande renoveringen av badrummet uppe.Förhoppningsvis ska vi ta tag i den nu i vår...vi har en duschhörna som står och väntar i garaget...den har stått ganska länge där kan jag säja...snart två år! Så det känns som det är dax att ta tag i det hela. =)

En liten påse blev det iallafall...en fin skärbräda i porslin,från ASA,perfekt att lägga fram t ex ostar på!

image1174

Nu ska det bli lite läxläsning med dottern...efter det ska jag äntligen ta och göra färdigt min tygtavla...maken har precis tagit bort "Stadentyget" på den och sågat bort en bit så den passar .....lovar att visa sen!!! Ha det gott!

foto : tinas privata