Advent är här med ljus och lite armeringsjärn!

 
Nu är det dax att börja leta i lådorna med jul och adventssaker! Den här tiden är nästan den bästa, med nyinköpta små hyacinter och vita amaryllislökar, pepparkakor och glögg. 
En adventsljusstake som maken gjorde för många år sedan kommer vi ställa fram, men även en variant med stora blockljus med nummeretiketter knutna i. Fick inspiration av bilderna från Ikeas blogg LivetHemma.
Viktigt dock är att hålla full koll på de tända ljusen extra noga när
man knutit dit en pappersetikett....Lämna aldrig brinnande ljus utan uppsikt!
 
 
 
 
 
 
Lite nytt i form av en STEGE i armeringsjärn har hittat hem till mig. Stegen är ruff och passar till vår tegelvägg i matrummet. Den är gjord av en släkting som är duktig och gillar att fixa med både det ena och andra i hemmet. Om någon är intresserad går det att beställa, den jag har är ca 210 hög, men går att få i andra mått. I den storleken kostar den 300 kr. Dock måste den hämtas på plats hos Johan som gör sakerna, något för stort att skicka.
Han bor strax söder om Jönköping. Hör av er här på bloggen vid intresse. 
Han har också gjort den fina STJÄRNAN i armeringsjärn, den är ca 1 meter i diameter. Den kostar 275 kr. 
 
 
bilder : tinaminastina
 
Ha en fin vecka såhär innan första advent.
 
 

En svart vägg med griffeltavelfärg och en massa ljus...

 
....det vill jag ha här hemma! På ikeas blogg  fanns den här fina inspirationen, och nu vill jag
absolut köpa hem svart griffeltavelfärg.
 
 
 
Mörka tider vad gäller ljuset är det nu, men jag gillar ju både höst och vinter så det är väl bara att köpa
hem mängder med ljus och värmeljus och njuta!
 
 
bilder tinaminastina instagram
 
 

En mysig tid!

 
bild lånad här
 
Lite längtar man allt efter det som kommer om några veckor! Advent och början på julmånaden är den allra bästa tiden tycker jag. De första hyacinterna, julstjärnorna i papp som ligger i sina förpackningar nyss hemklickade och adventsljusstakarna som man nästan inte visste man hade när man letar i källaren efter sakerna som ska fram. 
 
De fina grå pappstjärnorna från House Doctor ligger och väntar på att bli upphängda, det blir nog bra! 
 
 
Ni som följer mig på Instagram där ni hittar mig som @tinaminastina, känner igen bilderna här. Gammal skåpmat för vissa av er men det är vad jag har att bjuda på just nu.
 
Det dimper ner en del inredningsmagasin i brevlådan och jag bläddrar lite förstrött i dem. Jag vet inte vad det är med mig och tidningar just nu, kanske är det så att man får sin inspiration av inredning och tips lite mättat via källor som fina bloggar, pinterest, instagram mm. Nåja, de där tidningarna är härliga ha att krypa upp i soffan med tillsammans med en filt och en mugg te...tror det får bli en sån dag i morgon!
 
 
 
Ljus går det åt i massor! Stor mysfaktor med levande ljus, men oj vad man får vara noga med att släcka efter sig. Springer omkring här på kvällarna och kikar i alla vrår så allt är släckt, och har kollat batterierna i brandvarnaren så de fungerar. En annan bra sak är en brandsläckare som äldste sonen kom hem med för ett tag sen som vi satte upp på en lättillgänglig plats...viktigt viktigt!! 
 
Tänder ni massor med ljus på kvällarna ni också?
 
 
bilder: tinaminastina