Ernst Odla-serie...

Äntligen har jag klickat hem lite av Ernst Kirchsteigers saker som jag tittat längtansfullt på så länge....Det  blev några fina odlingsstickor och Citatskylten Undret!

Odlingsstickorna var till rabatterat pris, toppen!Nätbutiken C ést la vie Home har mycket fint på sin rea och jag hade gärna sett de fina krukorna hemma hos mig också, men det blev inget köp den här gången.

bilder lånade från C ést la vie Home

Planer....

Midsommar är över för iår...oj vad snabbt det går! Vi hade en trevlig midsommarafton hemma med goda vänner och våra ungdomar. Fina väninnan hade med sig supergoda rätter till förrätten, laxrulle, silltårta och heminlagd sill....hon kan minsann! Vi grillade grillspett och hade hemlagad potatissallad och focacciabröd, ost, och en massa andra godsaker därtill.Till kaffet blev det Monicas supergoda Citronpaj....testa den och ni är fast =)

Äntligen kom det fina vädret och idag har det tillbringats lite tid i solstolen, det är så skönt med värme och sol, min onda kropp läker ihop lite av sommarvärmen. Annars händer inte så mycket, vi har lite planer som vi skjutit på några år, eventuellt blir några av dem gjorda i sommar. Vår framsida på huset har en liten utbyggd entré med tak och där ser det ut så här idag...

Kryssen ska bytas ut till liggande brädor likadana som vi har på baksidan...

och med det eventuellt få ett lite uppdaterat utseende. Vi ska även försöka bygga något för att dölja värmepumpen som inte är någon direkt skönhet. Någon gång ska de fula plattorna bytas ut också, men inte just nu.
Vi ska också göra om några av planken vi har på framsidan så de kommer se likadana ut som på altanen på baksidan, för att få en lugnt och enhetligt utseende. Målarburken ska plockas fram och huset ska få lite fräsch färg(samma nyans som innan), det behövs.

Om tid finns och plånboken orkar med, kanske vi går ett varv med terasslasyr på våra altaner på baksidan, inkluderat uterummet. Vi har byggt på altanerna efter hand, så därför är virket inte likadant och ser inte likadant ut. Det ger ett lite rörigt intryck och det hoppas vi få bort genom att måla med terasslasyren. Vi valde jotuns naturgrå, som ni nog läst här innan, till framsidan  och vi får se om vi väljer en lite gråare nyans till baksidan, terassgrå. Tankarna får snurra på ett tag innan vi bestämmer oss.

Här har jag suttit idag och haft det varmt och gott och småbläddrat i lite tidningar....sämre kan man ju ha det!Nu ska jag ut på altanen och se hur det går med spaljén maken sätter upp för att hjälpa vår vinranka lite på traven.

Ha det fint alla ni!

Överblivna skoskåp


Ibland vet man inte vad man ska göra med saker som man "får över". Först hade vi skoskåpen i hallen men när klädskåpet hamnade där ville dottern ha in skåpen hos sig.
För ett tag sen ville hon ta bort dem så vi skruvade ner dem och de stod några dagar och väntade på att någon skulle orka bära ner dem till förrådet i källaren. Jag gick och sneglade på de där skåpen och vips, såklart att de skulle sitta under klockan i hallen, det har saknats något på den väggen.

Sådär, som klippta och skurna för den lilla väggytan=)

Skåpet som blev över hamnar nog vid vår lilla datorhörna, alltid bra att ha någonstans att gömma papper/brev i.