Tavlan på plats...

...och till den andra fick jag hitta en ny plats! Igårkväll fixades och trixades det med den stora tygtavlan,ja stor kan man nog säja att den är,den mäter 1.40x2.00 m! Från början var det tänkt att den skulle få sin plats bakom soffan i v-rummet...men såhär i efterhand så skulle den givetvis blivit på tok för stor. Däremot fick jättetavlan knuffa bort en annan tygtavla i matrummet.

Tyget är från Ikea och är uppspänt på en plywoodskiva.


image1442

image1443

Den "bortknuffade" tavlan fick en ny plats.....här....

image1444
Ikväll ska vi äta lite gott,ta en promenad bort till elden i hembygdsparken där det blir fyrverkerier som avslutning.Lite gott fika blir det som avrundning av kvällen!

Ha en härlig Valborgsmässoafton allesammans!!


bilder : tinas privata

Bild på huset...Det har varit lite dåligt med tid vid datorn och bloggen i helgen och under de sista dagarna,det beror nog på en kombination av tidsbrist,bloggtorka och att jag helt enkelt inte mått så bra.Men nu ska jag ialla fall efter önskemål visa hur vårt hus ser ut från utsidan.Jessicasdaydreams undrade,så här kommer lite bilder.....

image1432

Entrén....den byggde vi nog för snart tio år sen....en ny ytterdörr står på önskelistan,men det dröjer nog! vi har lite planer att på något sätt göra om gången med plattorna av sjösten...de har sett sina bästa dagar!Vet bara inte riktigt hur vi vill ha det....funderar på vanliga betongplattor och byasten modell större som kantsten....men det blir nog inte i år....man måste ju ha nåt att planera och se fram emot....och sen kostar det ju en hel del !!

image1433

Vår luftvärmepump pryder inte direkt huset....planer finns att bygga nåt snyggt framför som gömmer den lite..


image1434

Teglet målade vi för några år sen,galet tyckte en del..men det har funkat jättebra!Ingen färg har släppt och jag är nöjd med att få bort de mörkare fogarna mellan teglet som fanns innan.Vi målade med en färg som heter silikatfärg,...färgen går åt sandfärgat...vi ville inte ha helt vitt.På bilderna ser färgen lite "gulare"ut än i verkligheten.
Vi målade fönsterna i samma nyans som teglet...Det var ett litet helsike att få till rätt nyans...men till slut efter många provburkar med färg hamnade vi någolunda rätt.

image1435image1436

Baksidan....ni ser den runda jordplätten där bassängen stod förra året!Det ska byggas en trappa modell bredare utanför altanen...Vi bytte ut stuprännorna till aluminiumfärgade i samband med altanbygget.Nu ska likadana upp på framsidan också...det gjorde rätt mycket för huset.

image1437


image1438

image1439

Här är vår frukosthörna.....dotterns rum ligger här,så vi använder inte den så mycket längre.Men hon gillar att ha kompisar här och kunna sitta och sola och fika.....

image1440

Sådär....det var det hela! Hoppas ni inte är för trötta på mej.....nu vet ni hur vårt hus ser ut på utsidan iallafall!

Idag ska jag ta tag i min tygtavla,får se om den kommer på plats idag...isåfall kommer bilder!!!

Ha det gott i solen...

bilder : tinas alldeles egna privata

Olivträd...och kalas.

Häromkvällen ringde maken på väg hem....

-Vad kostar ett olivträd på stam som är ca en meter högt?

- Eh...kanske tre-fyra hundra ???

- Ska jag köpa ett?

-Eh...ja...men är inte det lite för dyrt???

-Ska vi ha ett eller vill du ha två??

-????????.....Två...men det blir ju jäääättedyrt???!!!

-Jag tar två!!

- ???????=)=)=)

Sen kommer han hem....med matkassar från Netto.....och TVÅ olivträd på stam,en meter höga ....
för 150 :- styck!

Tror ni jag blev glad??!!! Tre-fyra hundra kostar de i en blomsteraffär...men det skulle nog inte plånboken gått med på...men två för trehundra är ju helt ok!!

Så kolla in på Nettobutikerna...där finns lite allt möjligt.....till bra pris!

image1426

image1427Igår hade vi lite firande av dottern som fyllde sexton år. Uppe med tuppen med frukostbricka och paket....på eftermiddagen blev det tårta och när alla kommit hem åkte grillen fram och vi njöt av årets första grillade köttbit!
Det var härligt att kunna sitta i uterummet och äta utan att frysa....måste jag säja att jag tror att vi kommer bo därute i sommar.Det känns som vi har utökat boytan med 25m2...
Mysigt var det iallafall och kvällen avslutades med guitar-hero och film ....tårtan skickades ett varv runt soffbordet till filmen också....farligt farligt men ack så gott =)=) Är det kalas så är det!!!

image1431

image1430


Ikväll blir det nog nåt gott att grilla...igen..och imorgon ska vi försöka få lite gjort i trädgården.På kvällen är det fest för mej och maken som gäller,vi ska hem till vänner och fira deras födelsedagar.På söndag hoppas jag att min tygtavla kan komma upp på väggen...den har fått stå och vila lite.

Ha nu en härlig helg.....det ska jag ha!!!

foto : tinas privata