Semlor och att hålla tummarna...


Just nu hålls tummar och tår här hemma för att vi ska klara oss från magsjuka/vinterkräksjukan. Dottern insjuknade natten till söndagen och har varit riktigt dålig och har feber fortfarande, men är mycket bättre idag. Jag har tröstat och pysslat om henne men ändå försökt undvika smittat genom att städa och städa och ännu mer städa. Jaja, det är sådana tider nu och jobbar man inom vården som hon gör så är man riktigt utsatt....

Iallafall, lite mysigt är det att det är tid att äta semlor. Vi som kör lchf kan ju inte äta en vanlig semla,men oj vad jag blir sugen. Vi ska testa ett recept på lchf semlor, får se om det är ok, ska bli spännande att se hur de blev.

De här bilderna från Ikea Hemma låg i mailboxen, snygg styling och gott tema =)

"Foto: Roland Persson, Matstylist: Elin
Åström/IKEA Livet Hemma".

Längesen....

Oj så längesen jag var här inne. Lite bloggtorka blandat med det gamla vanliga, alltså den förgrymmade värken, gör att sidan får vila lite ibland. Men nu tar jag nya tag, iallafall just nu=) Veckan som gick avslutades med trevlig fest på en resturang  i stan, trevligt trevligt. Helgen bjöd på välbehövlig vila och lite som behövdes göra blev gjort. I förrgår flyttade vi våra väggskåp som sitter på väggen mot vardagsrummet, den väggen som förhoppningsvis ska rivas framöver. Nu satte vi dem på en rad över varandra och nya handtag ska inhandlas och ev ska en tapet sättas upp eftersom man ser sidan på skåpen och där är lite skruvhål mm. Kul när det händer lite som man väntat på. Vårt svarta skåp ska förmodligen flytta in i dotterns rum och vi ska ha lite tomt där mot väggen för att liksom vänja oss vid att kanske öppna upp. Man kanske får rätt känsla då om det känns rätt att sätta sågen i väggen. Ni märker....mycket tankar och trevliga sådana såklart.

Jag och familjen kör vidare med vårt Lchf och det går riktigt bra. Jag har tappat lite drygt 6kg och maken lite mer. Det har blivit en vana att äta såhär och vi stöttar varandra. Fick ett recept av Irene för ett tag sen som ska testas, men i brist på ingredienser till det gjorde dottern mazarincupkakes, riktigt goda faktiskt. Receptet hittas här.

Häromdagen gjorde vi bl a frökex och ett sesambröd som också var riktigt bra, receptet hittas här, där finns fler bra recept att testa om man vill.


Lite vispad grädde och halvfrusna hallon till....jättegott!
Jag skäms lite för hur dålig jag är på att kommentera hos er....men jag blir så glad för alla fina kommentarer från er, ni är bäst!!
Fin torsdag till er!!

foto: tina

Glad för en kudde...

En ny kudde och jag blir lite glad! Kudden från H&M med flaskorna ger lite hopp om vår med sin gröna sköna färg....den får stå i korgen så länge för att hitta nånstans där den kan göra sig snygg på=)

Sjuanstolarna är fortfarande bruna.....hur svårt kan det va att få iväg dem på omlackering. Får ta upp detta med maken minsann!bilder: tinas