En kopia i vardagsrummet...

En fåtölj som jag gillar är Corona av Paul M.Volther. En annan är Svanen av Arne Jacobsen..men när ekonomin inte kommer finns för att äga en orginalfåtölj, då kan man fynda en kopia på t ex enkrona.se.

Jag har klickat hem kopiorna av båda ovanstående fåtöljer till bra pris....Den ena står redan i vardagsrummet och är så härlig att sitta i =) Den andra levereras snart....

Det kan tyckas en del om kopior av fantasiska designers, men jag älskar modellerna och det är det som är viktigast för mej.
Vi skulle aldrig kunnat köpta en orginalmöbel av t ex dessa två fantastiska fåtöljer med vår ekonomi, så jag är supernöjd att få äga något som iallafall liknar dessa...På enkronas hemsida var rekomenderat utpris på den här fåtöljen nästan trettontusen, jag lyckades ro hem den med en femtedel av det priset.Sen vet jag ju inte om utpriset stämmer, men när jag kikat runt på andra fåtöljer som de haft i sina auktioner så har det stämt....Jag är iallafall jätteglad och nöjd...

Här står min vita skinnfåtölj med vit pall och är härligt skön att sitta och titta på tv  eller läsa i...


Tyvärr kan jag inte länka till sidan, men klicka in på enkrona.se och kika under kategorin "möbler" så hittar ni några av fåtöljerna som auktioneras ut. Igår och idag är det dessutom fraktfritt...vilket innebär att frakten för "min" fåtölj skulle kostat ca femhundra:- i vanliga fall, men nu är frakten alltså gratis!

Dessa klickade jag hem också....en femtiolapp styck...


En solcellslampa...jättemysigt sken på kvällen.

Nu blir det lite sen frukost med mellankillen, sen ska jag köra ut honom att klippa gräset....=)

Ha en fin helg å kram!

bilder: tinas privata

Varmt och härligt...

sommarväder är det och bloggen har inte prio nr 1 direkt=). Värmen har kommit och man passar på att vara ute och njuta av sommaren när den är som bäst. Idag har en väninna varit här på lite fika,trevligt trevligt...och strax ska maken och dottern ut och ge sej på att fylla poolen så den blir badbar inom kort.

En varm dag som idag passar vi på att sitta på vår baksida där det är skugga. Den vita gruppen blev toppen där. Jag ska fixa fyra kuddar/dynor att sitta på, kanske man springer på nåt nu när det är rea överallt...
Det blir långa lata stunder i solstolen.....med hög solskyddsfaktor på såklart!
Jag och dottern besökte Ikea för några dagar sen, det blev inga stora inköp, men två fina glasflaskor fick följa med hem.
De kommer nog användas flitigt till sommarsaften tror jag....

Passade på att fota lite i trädgården också, hjälp vad snabbt allt blommar över. Vår vallmo sjunger snart på sista versen,tyvärr, men som tur är så börjar pionerna snart blomma så då passar jag på att plocka in i massor och njuta av dom inomhus också...


Japp, det var lite bilder från trädgården idag.....jag kanske pausar lite...eller inte. Det får dagsformen och blogglusten bestämma!

Kram till er!

bilder: tinas privata

En trevlig kväll...

Goa vänner, mat och skratt....en lyckad midsommar afton med andra ord! Våra vänner hade med sej underbart god paj och laxrulltårta...har bett om receptet. Även presenter och blommor kom de med....underbara vita rosor, rosévin och lite annat att dricka =)...och så det här....Ett underlägg i tovad ull....alldeles underbart! Jag blev så glad!

Vi åt givetvis...gubbröra på kavring till förrätt och sen blev det grillat med div tillbehör.
Chokladpannacotta med hallon till dessert och sent sent åt vi jordgubbstårta....tänk vad duktig man är på att äta =)

Idag njuter vi av resterna....har mumsat på resterna väninnans laxrulltårta kan avslöjas=) Underbar!


Lite bilder från igår...Nu ska vi ha en lugn dag och inte göra många knop alls....

Ha en fortsatt trevlig midsommarhelg allesammans!

bilder: tinas privata