Nä nu.....


får jag nog ta och rycka upp mej lite!  Det har stått lite stilla på bloggfronten sista dagarna ,den sista veckan skulle jag kunna stryka vad gäller hälsan.....har mått pyton pga av min värk mm !!!! Hösten och vintern är definitivt inte mina årstider när det gäller hur jag mår....allt blir ganska mycket jobbigare. Ska inte älta detta mer,men ni som undrar varför jag har kommenterat lite dåligt sista tiden ,det är för att jag inte orkat sitta så mycket vid datorn för värkens skull.
Om nu inte hösten är bra av den anledningen att jag mår lite sämre...så kan jag inte låta bli att älska den för färgerna och att man får kura ihop sej och tända en himla massa ljus.....ljuskontot skjuter i höjden rejält!!!! 

image845

Mycket står också på "attgöralistan".....glas till altanen ska sättas och planerna på att måla och fixa lite i hallen svajar inte, även om jag själv kanske inte kan måla just nu...vilket var meningen! Gulliga maken har lovat att se till att det blir gjort.....samma sak med den tänkta svartbetsade skänken....tanken är att det ska också göras.......men han kan ju inte göra mer än en sak i taget...eller????? Kanske skulle ta och klona honom.....då skulle jag ju både kunna ha honom till nytta och nöje samtidigt =)  Och mitt i allt så har vi bestämt oss för att byta bil.......det gör man ju inte bara sådär ,utan det krävs några turer till bilfirmor  och mycket tankearbete...men nu är iallafall en bil beställd.  Vi får den om ca två veckor....och snart kan vi ansluta oss till skaran som har de tre V´na....Villa ,Volvo och Vovve!!!!

image846

Kan ni gissa vad det blir för färg på den tilltänkta volvon? Just det , SVART....=)

Apropå den planerade "lightrenoveringen" i hallen.......tänkte att jag sätter in en bild på hur det ser ut idag , meningen är att den grå väggpanelen ska bli vitlackad...och skoskåpet ska väck....någon slags hatthylla, sittplats och skoförvaring ska rymmas.............Det är lätt att man "snöar" in sej på hur det ska/kan se ut........så om ni har lust....kom gärna med tips och förslag....det tas emot tacksamt!!!!!  I vilket fall som helst så ska det i slutändan bli snyggt och praktiskt  för en billig peng ! 

image847



                                                   

Den lilla "smytten" som ska inredas är ca 1,40 cm bred.....Skoskåpet sväljer ju en del skor...men vi har tröttnat på det.Det får fortsätta sin trotjäning i vårt förråd ! Trappan/trappräcket som går ner till källaren ska också få lite färg på sej...trappstegen ska bli svarta....så färgerna i hallen blir svart, vitt och kanske ek . Precis ovanför trappen finns en smal garderob där vi kan hänga in lite kläder och ställa en del skor......
Japp,det var det.....då återstår att se till att jobba på....vi kör med "skynda lagom" som vanligt........ett tempo som passar mej just nu !!!

Ha en härlig onsdag !

bilder :  tina
              volvo
1 Camilla:

skriven

Inte roligt att höra om värken, hoppas det blir bättre snart! Grattis till nya bilen och hallen (som redan är toksnygg) kommer ju bli så fin! Vilken snäll make du har! :)

2 Perlan:

skriven

Stackare! Inte roligt med värk och inte få må bra!
Skynda lagom? Vad är det? haha... Det är ju tur kanske att inte alla är som jag.. NU NU NU ska det ske.. otålig som bara den.. haha..
kram!!!

3 Malin:

skriven

Hej, du är en av mina favvobloggare så jag följer flitigt din sida =)Vilken snygg dörr ni har. O hallen är ju alltid första intrycket för en besökare o det blir snyggt m vitt. Mina förslag: Fr Ikea (naturligtvis) TRONES, svarta. Sätt de i rad el på höjden, HOL lilla el stora, förvaring under + extra sittplats. Snygga att måla om oxå. LEKSVIK, hängare, vit el antik. Men du har så bra smak, så det kommer ändå att bli snyggt.
Krya på dig m värken. Hälsn Malin

4 mia dh:

skriven

Aj då, hoppas eländesvärken lättar snart. ha det gott iaf.

5 jessica:

skriven

Usch då,värk är inget kul.Har själv ont av det och vet hur hemskt det kan vara på vintern. Min lättade dock efter tonåren och har hållit sig ganska bra i schack förutom i en arm. Så jag ska inte klaga när man jämför med dig!Kul med bilen och hallen!

Kramizar

6 Malin:

skriven

Hej! FÖrstår hur du känner med värk. Har själv värk i axlar, nacke, en punkt i rumpan som strålar ut i höften, knäna, leder. Inget kul. Vi harmycket värk i släkten, mamma har både ledgångsreumatism och Fibromyalgi, pappa har ischias & många andra i släkten. Värken blir så jobbig när kylan faller på. Jag har ont av väderomslag, tycker de är jobbiga. I dag har jag suttit med vetekudde två ggr för nacken, skönt det. =)

Vad gör du för att lindra värken? har du några piller som hjälper lite? Vad är det öfr diagnos du har? Du berättar självklart bara om du vill. Jag ahr varit hos specialist men han kunde inte säga vad det var. Dem drar ju gärna paralell med det psykiska nu för tiden. Spänningar, stress mm. Måste ta & söka för det igen. Jag blir så himla vissen & trött av värken med. Å hösten gör ju sitt till. Blir alltid klubbad på höstarna. Har ju årstidsrelaterad depression, ingen höjdare kan jag säga.

Vi sa också köpa ny bil så småningom, jagar för fullt. Det blir en titangrå lr svart. V70 förstås. ;) Vi har en v70 silver i nu.

Hm, jag funderar på om ni skulle kunna ha en sittplats/bänk som går mellan väggarna "mellanrummet" med en hylla under till skorna oc en hatthylla/hängare ovanför. Det är fint som det är nu men jag föstår om du vill förnya. Alltid kul. :) Vill du ha hatthyllan på bilden kvar?
Kanske den kunde vara på ena sidan och en spegel på andra.Speglar förstorar ju lite med. Fast ni kanske redan har en spegel i hallen? Oj jag såg den runda svarta spegel nu. Kanske den kan vara där vid "mellanrumet" i stället? Fast den passar ju där den är också. Det var inte lätt höddu. :)

Ha det bra! Energikramar till dig.

7 Malin:

skriven

Oj vad långt de blev. :=)

8 Malin:

skriven

Jag igen: Jag menade kombinerad sittbänk/skohylla. :)

9 Sandra:

skriven

Tråkigt att höra att du har värk, vet hur påverkad man blir av att ha ont jämt. Då är det inte lätt att vara på strålande humör.

På tal om inredning så måste bara säga att jag älskar era tegelväggar, tycker det är riktigt snyggt och att det ger en mysig känsla. Finns det några nackdelar med att ha det i köket? Ska också bli kul att se hur alla era projekt kommer att arta sig. Ska följa det med spänning! Kram Sandra

10 Hilajn:

skriven

Jobbigt att må dåligt. Tycker ändå att du har en positiv anda i ditt bloggande. Fin bild från köket och spännande att läsa om hallplaneringen. Ha en bra kväll.

11 pia:

skriven

Trist att du har ont just nu, en styrkekram från mig, hoppas det känns lite bättre...
Ska bli kul att följa era projekt, men låt det ta den tid det tar, onödigt att slita ut sig...
trevlig kväll.
kram

12 jama:

skriven

Hej där.

Usch, låter jobbigt med värken... Och så när man är i fixartagen oxå så blir det ju ingen bra kombination. Låter dock som du har en väldigt snäll man :-)

Jag håller just nu på o målar vår skohylla/bänk. Tror den heter Leksvik...ja IKEA of course, sådär antikbetsad är den ju från början. Och faktiskt. Jag målar den SVART!! Blir skitsnyggt faktiskt. Ska måla den en gång till nu ikväll (började igår). Det är en sån med massa fack för skor o så kan man sitta på den. Kanonnöjd har jag vart med den. Sen ska en gammal trist furu-sekretär som står under trappan oxå målas, men vit. Och så vill jag lägga sånt där trapp-kit i trappan, ek-steg...eller hur jag ska förklara ;-) Trappan målade vi vit när vi flytta in men gjorde inget av själva stegen som består av plasmatta...uäääck...dock inte sååå hemsk plastmatta, men ändå...

Nähä, nu är det ju Bonde söker Fru.
Måste dra!

TJa

13 MO:

skriven

Hej gumman, så tråkigt att höra att du mår dåligt, du är alltså så känsligt för kyla och värme, tycker så synd om dig. Sen vilja måla och fixa mitt i allt onda, det kan ju bara vara frustrerande.....Ja kloning av makar hade kanske varit en affärsidé, men vadå då nytta och nöje, det är väl samma sak...hihi, när det gäller fixa o dona hemma, i alla fall både nytta o nöje för oss damer.....Har precis pratat med kusinen, blir nog en tripp till ullared nästa vecka, hon ska till varberg i jobbet, jag o syster hakar på, kan nog bli kul, ska köpa julklappar, i massor...eller en del i alla fall. Nu har roomservice precis börjat så jag får nog stänga av datorn, hoppas verkligen du kryar på dig, skickar en vaaarm kram.......

14 MO:

skriven

Glömde ju......tycker hallen är fin nu med, men kan tänka mig att det du beskriver kommer att blir superduperfint, med ditt öga för detaljer kan det inte bli annat, sen kan ju Totte passa in i det vit/svara temat, han får väl alltid ligga där och se välkomnande ut. Kramar igen

15 Karin:

skriven

Låter bra att måla allt vitt, ta bort skoskåpet och kanske sätta skohyllor på höjden (IKEA har bra). En cool lampa eller spot i taket. Lycka till!

16 MO:

skriven

Oj glömde....kul med ny bil, svart är så snyggt, men lite opraktiskt, men ni kanske är lite noggrannare med er bil än vad vi är.....har nog inte tvättat dem sen i somras, det är illa va? Kramar

17 Erika:

skriven

Så här skulle jag ha gjort i alla fall! Jag tycker det skulle vara snyggt att sätta in ett långt hyllplan tvärs över hela nischen, tex i ek. Sätt upp lister i varje kortända som ni lägger hyllan på (plus eventuellt även på långsidan om det behövs) så slipper ni konsoller. På undersidan kan man sätta hyllkrokar för kläder eller fästa en snygg klädstång. Sedan tycker jag ni ska skaffa fler skoställ och sätta dem på rad under hyllan, kanske i två våningar.

18 Ulle:

skriven

Usch, jag tycker synd om dig! Attans värk! Jag tycker också att det är jobbigt just nu. Fibro+kyla är ju ingen bra kombination....men som du säger. Alla ljus och allt mys väger upp en hel del!

Ta hand om dig! KRAM!!!

19 Maja:

skriven

Ständig värk ska verkligen inte vara roligt, man blir nästan lite arg på sig själv att man inte uppskattar att man är frisk. Hoppas våra kommentarer värmer lite iaf så att du känner dig lite bättre! =)

Er hall är verkligen mysig som den är, men vet hur det är då man vill förändra. Vi har en likadan hatthylla som er från IKEA som vi har spraymålat vit istället. Kanske ett litet tips! =)
Kram Maja

20 tina:

skriven

ALLA GULLIGA BLOGGKOMPISAR!!!!!

TACK FÖR ERA VÄRMANDE,GULLIGA,UPPMUNTRANDE OCH INSPIRERANDE KOMMENTARER!BÄSTA MEDICINEN...DET ÄR NI...OCH TACK FÖR SUPERBRA TIPS TILL HALLEN...
KRAMAR I MASSOR!!!
TINA =)

21 Linda P:

skriven

Hmm, jag som skulle föreslå att du skulle titta på Malins hall i inspirationsblogg... Men hon hann visst före plus en hel del andra ;)

Sörens trist med värk. Har också tendenser på det där, men jag lever fortfarande med skygglappar och låtsas att det går bort av sig själv...

"Krya" på dig!

22 Mariakoden:

skriven

Hallå.... Ska klura ut nåt om er hall!!!
Var bara tvungen att kolla bloggen...drömde att den var "kapad" å hette kaninblogg.se å innehöll endast bilder från ett grått ryssland...=(
Nä fy...jag är så bloggless just nu......fast det går nog över.
Hoppas ni får en bra helg å att din man inte somnar i soffan i morgon kväll!!!!!
Ha det bäst!!
K R A M A R
i massor!!!
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

23 Linda P:

skriven

Halloj!
Jag har skaffat mig en alldeles egen "inrednings"blogg. Har länkat till dig. Hoppas det är ok, annars får du höra av dig!

24 EVA:

skriven

Visst är det jobbigt med hösten...jag är mycket sämre speciellt när det är konstant växlande väder. Så länge det håller sig stabilt, så går det bra. Men då det hela tiden växlar...usch och fy !
*
Och så kul med ny bil ! Det skulle vi också behöva...men plånboken säger stopp...hihi ! Så det blir till att repa den istället...
*
Ha en fin torsdag !
KRAM EVA

25 Lisa:

skriven

Här är en till som inte suttit framför datorn på ett tag, ligger helst under en filt och gonar mig, men idag ska jag ta tag i lite målning. Eller i morrn... Min pappa har en liknande hall som er, ska ta lite bilder där så får du se hur han har löst förvaringen.

26 Susihus:

skriven

Trist med din värk, sånt är inte roligt. Roligare är det med lite husprojekt och det verkar du ju ha gott om. Hihi. Skoj även med bilen, tja förutom kostnaden och tiden det tar att hitta vad man vill lägga sina sparade slantar på. Vi ska oxå byta bil, är lite sugen på den nya V70, få se vad det blir. Sköt om dej! Kram

27 MO:

skriven

Hallå där, ska bara säga att nu är hotellet bokat, så nu är det ingen återvändo...kramar, tack för en trevlig pratstund idag....:)

28 Christer E - bror:

skriven

Jaha, då är ni riktiga Svenssons då.
Kolla gärna in Facebook ibland. Både ditt eget och mitt.
Imorgon är det städ hos farfar.

/CE

29 Linda:

skriven

Ja vad ska man säga om värken, trist är det ialla fall.. Kul med ny bil, blir lite avis när det är en volvo för jag kommer nog aldrig mer få ha en om min man får bestämma, han gillar mercedes & jag volvo vilket är en dålig kommbination, fast efter några V40 & en V50 så är det väl hans tur att bestämma..
Kramar

30 Nilla:

skriven

Vad fint ni har det hemma hos er!
det där med tre V händer inte hos oss.
Villa - jo, i mina drömmar. men vi har inte möjlighet till det som det är nu.
Volvo - nej tacka vet jag Toyota!
Vovve - inga husdjur eftersom jag är allergisk.
Ha en skön helg!

31 Malin:

skriven

Vet du, vi har köpt ny bil nu (begagnad). Det blev en i silver i stället. :) Får hem den i veckan. KUL!

Kommentera här: