första advent



Så var det äntligen dags att tända första ljuset! Mysig fika med saffransbulle och pepparkaka med maken. Nu fattas bara lite kyla, en frostknäpp och lite pudersnö för att få den riktiga stämningen. Men, det verkar som vi får nöja oss med tio grader och stormvarning....ur led är tiden =)

foto: tina
| | 7 kommentarer

Kuddtips och DIY...

Oj vad det blev långt mellan inläggen här....ni börjar väl tröttna på mina förklaringar om sjukdomar och krämpor, men det är iallafall orsaken till att bloggen fått vila lite. Kikar ändå runt hos er och inspireras av alla fina inlägg och av alla tips inför jul.
Hos Helena med fina sidan ROOM and serve , tipsas det idag om DIY (DIY= Do It Yourself.) t o m lilla jag fick vara med på ett hörn där, kul! Jag hade faktiskt nästan glömt bort den där lilla pepparkaksskålen. Letar för fullt efter pennan jag skrev med så jag kan göra en sådan nu när det är pepparkakstider igen.



Tänkte också tipsa om en kudde jag fyndade för några veckor sedan. Gillar ju plädar och kuddar i fuskspäls, de är sköna och mysiga att ha i soffan. Min fyndades på Ellos för dryga hundralappen, med innerkudde....ett riktigt kap!

Nu ska jag kurera min hals med lite te, en burk Kusmitea fick följa med hem från stan förra veckan. Har inte inte smakat det innan ska ärligt sägas, men oj så gott. Och att burken är ett smycke i sig gör ju liksom inget.

Klickade också hem en annan sort från Urban Living,Spicy chocolate, som också säljer det supergoda teet LØV ORGANIC, ett ekologiskt te från Frankrike, mums!

Ha nu en fin torsdag!

Inspiration | | 7 kommentarer

Gratinerade musslor!


Tänkte dela med mig av en riktigt mumsig förrätt som vi åt i kväll, gratinerade musslor. Supergott och en enkel förrätt att slänga ihop. Lite vitlöksbröd och ett gott vitt vin och rackarns vilken fin start på fredagskvällen!
Receptet kommer från ett av avsnitten i "halv åtta hos mig", maken stod för tillagningen och jag kunde sätta mig vid dukat bord, gillas=)





Blåmusslor bas
1 kg blåmusslor, färska eller frysta
3 st schalottenlökar
2 msk smör
2 dl vitt vin + 1 dl vatten

Blåmusslor röra
3-4 vitlöksklyftor
50 g smör
1 dl persilja, hackad
2 msk ströbröd
1-2 msk pressad citron
2 krm salt
1 krm peppar
1 dl parmesan, riven

Värm ugnen till 225-250 grader.

Tina frysta musslor.

Borsta eller skrapa skalen rena på de färska musslorna och dra bort eventuellt ”skägg”.

Knacka musslorna i diskbänken om de är öppna.

Ifall de inte stängs är de döda och ska inte ätas.

Skölj musslorna väl.

Skala löken och hacka den.

Smält smöret i en rymlig gryta.

Fräs löken och koka upp.

Lägg i musslorna och häll i vin och vatten.

Koka musslorna på hög värme tills de öppnat sig, i cirka 5 minuter.

Släng musslor som inte har öppnat sig.

Häll av vätskan och låt musslorna svalna lite.

Ta bort den ena skalhalvan på musslan och lägg halvan med musslan kvar på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnssäker form.


Blåmusslor röra
Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken.

Smält smöret i en kastrull.

Blanda i löken, persiljan, ströbrödet, pressad citron, salt och peppar.

Smaka av och tillsätt mer salt och peppar efter behag.

Fördela sedan röran på musslorna.

Strö över parmesan och gratinera på grill i ugnen i cirka 7-10 minuter.

Lägg upp på fat och servera.


Recept : recept.nu

Bilder: tinas




Mat & Dryck | | 10 kommentarer
Upp