Enkelt och snabbt...

Pasta är gott....och när man använder färsk pasta och lyxar till den med lite tigerräkor och svamp blir den helgfin!
Vi testade det här receptet förra helgen och jag gillar när man slänger ihop en god rätt snabbt och enkelt. Betyget blev tummen upp!





50 g torkad Karl-Johansvamp, kantareller
eller färska champinjoner

tigerräkor, vi tog ett halvkilo skalade kokta

olivolja till stekning

2 klyftor vitlök

2 dl vitt vin

3 hg cocktailtomater

1 knippe salladslök

1 knippe persilja

5 hg maccheroncini eller två paket FÄRSK tagliatelle

2 dl vispgrädde

salt och svartpeppar

parmesanost att riva över innan servering

•Blötlägg svampen om du väljer torkad.
•Skala räkorna.
•Koka pastan samtidigt som svampen steks i olivoljan.
•Halvera tomaterna och hacka persiljan
•Tillsätt vinet, löken och tomaterna....sjud i 3 minuter
•Lägg i de skalade tigerräkorna(om de är kokta )Om ni köper råa tigerräkor stek dem tillsammans     med svampen innan)
•Tillsätt grädde och koka upp, blanda väl med pastan.
•Smaka av med salt och peppar.
•Garnera med hackad persilja och riv parmesanost över.


Nu hoppas vi och håller tummarna för att helgen bjuder på lite trädgårdsväder. Jag ska sätta familjen i arbete med att putsa vintersmutsiga fönster och att göra en liten grovstädning på altanen på framsidan, så att våra Vågö-fåtöljer kan flytta ut där. Sen....välkommen solen!

Några fina inspirationsbilder ......svart och grönt gillas!







Foto: Housetohome


Ha en fin helg allesammans!