tankar kring tapeter mm

Ny vecka, nya krafter( nja ) och lite nya tankar kring sånt som man vill göra hemma. När man som jag tillbringar dagarna hemma för det mesta blir man lätt hemmablind. Saker och ting har hittat sin plats och man är rätt nöjd med det. Men ibland så öppnar man ögonen lite extra och väggarna som man ser lite mer tydligt i dagsljus får plötsligt en akut ommålning hängande över sig, tapeten har jag tröttnat på för längesen, taket ser sjaskigt ut mm mm. Här krävs både en genomgång av utbudet över tapter och en, förmodar jag, stor satsning på övertalning av maken. Jag tror inte han ser samma behov riktigt som jag när det gäller ett sånt här litet projekt, men man vet ju aldrig =)

Nu ska jag finkamma nätet över snygga tapeter som skulle kunna passa vår ganska vita och svarta inredning, ni har kanske några förslag på nyheter som inte är för dyra? Det är bara en vägg som i så fall skulle få nya tapeter, resten förblir vitt fast i nymålad skepnad.

En favorit som jag länge suktat efter är Malabar, men den är något dyr eftersom det skulle gå åt mer än en rulle.


Jag skrev för ett tag sedan om planer på att öppna upp mellan matrum och vardagsrum här, men jag möttes inte av någon större entusiasm av resten av familjen, kanske detta lite mindre projekt skulle falla resten av familjemedlemmarna bättre i smaken.

bilder: sköna hem och måleributiken

ögongodis

Fina bilder att vila ögonen på. Vita ljusa rum, högt i tak och fin kaklad vägg vid matplatsen som ger lite värme i allt det vita.
Nedersta bilden.....benbockarna som används till att hänga upp kläderna på, fint! Jag gillar kontrasten i guldspegeln/benbockarna.

Bilderna: Alvhem Mäkleri & Interiör

Fredag!


Goda kinesiska päron(de liknar mest äpplen) slukas i mängder för tillfället hos oss, och maken fick bära hem en stor påse igår igen. Fredagen är här och vi ska i vanlig ordning äta och dricka gott och naturligtvis titta på handbollen, vi har suttit bänkade varje match Sverige har spelat så vi håller tummarna ikväll också.
Jag har inte så stor ork att göra så mycket just nu för värk och andra krämpor gör det surt för mej, men ett tag med saxen på vår långhåriga hund fick det bli i förmiddags. En hel del päls ligger på bordet och det var bara huvudet och nacken jag klippte idag...imorgon fortsätter klippningen, då får någon hjälpa till eftersom Totte inte alls tyckte att det fanns anledning att klippa sej =)
En nyhet från Ikeas Stockholm kollektion är de här lamporna. Jag föll som en fura för den vita golv/läslampan, designad av Ehlén Johansson.
Likhet med Arne Jacobsens AJ lampa finns absolut....Ibland är det lite svårt att veta hur man ska förhålla sig till möbler som har liknande formspråk som en designklassiker, men min plånbok talar till mej i det här fallet.bild: Ikeas blogg Livet Hemma

En fin fredag till er!!