En riktigt God Jul....

....önskar jag er alla! Här fixas med det sista, Jansson står i ugnen, sillen är inlagd och den sista klappen ska strax slås in. Skinkmacka ikväll med must eller en god julöl står på listan....den där stunden är underbart härlig!

Bjuder på några bilder från vårt hem som det ser ut i juletid, mörkret gör det svårt att fota men det är som det är =)Ha nu en härlig julhelg allesammans, var rädda om er själva och varandra. Njut och må väl!!

Julekram!

bilder: tinas

Stjärna av bambupinnar...

Nu har jag också hakat på det här med DIY! Inspirerad av Weronica blev det en stjärna som gjordes av gamla bortglömda dekorationspinnar av bambu som stod inklämda långt in i förrådet. Jag höll och dottern knipsade och knåpade med ståltråd....jodå, fint tycker jag=) Nu återstår att hitta rätta platsen till den, så länge får den stå bredvid vår lilla julbock fick en färgdusch i vitt i helgen. Den blev fin med lite färg på halmen och snöret.Klapparna är inhandlade sånär på någon lite sak, maten ligger i frys och kyl, lite bakning återstår och köttbullarna ska rullas. Man anar att julen är nära, önskar bara att den lilla yttepytte snön fick ligga kvar!Den här finingen bor numera i vår liggfåtölj. Sprang på den i en butik, Magasin, här i Jönköping som har tillfälligt öppet kring jul. Kudden är från DAY och till riktigt bra pris...kan man låta bli då?En lite tidig julklapp till mig själv från tomten =)foto: tinas

Fika och doftljus...


Man kan inte tro att vi gör annat än fikar hos oss =),och visst blir det många tillfällen att slå sig ner med kaffemuggen och mysa lite av tända ljus och något gott till kaffet. Idag provsmakade vi de små saffranssemlorna som bakades häromdagen. Lagom stora och med saffran och mandelmassa blir det ju mycket julsmaker eller hur. Receptet hittar ni HÄR om ni får lust att prova.

Jag har lite dille på doftljus också, ett yankee candle med en lagom dos juldoft ger en härlig doft i huset. Jag har inte köpt dessa innan, men nu är jag fast!

Stora glasvaser med ljus i, enkelt och mysigt.

Ljus är ett måste och många små ljuskällor blir det, jag klämde in en ljusslinga i de här två lyktorna, mysigt sken och fina där på svarta skänken.

Fin helg till er, snart blir det lite mat och kanske lite glögg uppå det, är det juletider så är det!!