Grönt i köket...

Strax kommer maken och mellansonen hem från en tripp i Danmark...de tog färjan Helsingborg/Helsingör och inhandlat lite smått och gott. De har hunnit med en sväng till Köpenhamn också. Jag har satt på kaffe eftersom de lovat att ha med danska wienerbröd hem. Jag hoppar över de danska godsakerna, men erkänner att det suger i wienerbrödstarmen =)=)

Roade mej med att ta lite "gröna" kort i köket ikväll....den gröna diskbaljan från Normann Copenhagen är ett ganska nytt inköp...till rabatterat pris ska tilläggas.En grön växt bor i en kruka i köksfönstret....den verkar trivas ganska bra där tror jag...En grön skärbräda i porslin från ASA...ett fynd för längesen som jag gillar massor!
Min myrten som jag tror tar lite nya tag efter att ha tappat nästan alla blad...nya små yttepytte blad skymtas.
Får inte glömma vattna!!!!!

Bäst att resa sej härifrån...sonen och maken är på ingång...trötta och ganka nöjda tror jag. Det både prasslar (godis) och klirrar ? ute i hallen.Kan undra vad de köpt med sej hem =)

Ha en härlig helg alla underbara läsare!!!foto: tinas privata

Ett ljust inlägg...

blir det idag =) När vädret är grått, blåsigt och regnigt är jag snabb på att tända ljus...Ljusstakar finns det en hel del i mina skåp om man säjer så....vet inte vad det är som är så speciellt med att köpa ljusstakar/ljushållare. Jag dras som en magnet till dessa i butikerna =)

De här är några favoriter från det stora varuhuset...


Ha en fin dag allesammans!


bilder: tinas privata

Syrener och köksluckor...

Här duggar inläggen inte tätt precis.Datorn och bloggen lockar ju inte direkt när det är fint väder....

I helgen var vi på Ikea en sväng och gjorde ett inköp jag längtat länge efter! När vi gjorde om vårt kök för snart tio år sen så valde vi ikeas luckor ädel/björk...Efter några år så byggde vi till ytterligare en bit på köket och fortsatte med samma lucka fast i vitt...konstigt att blanda kan tyckas, men vi blev jättenöjda.Tankarna på att sätta samma vita lucka i den första delen började gro för några år sen och äntligen i helgen så åkte vi till Ikea och inhandlade vita luckor ädel, som snart ska byta plats med björkluckorna.
Vi funderade först på att ev måla björkluckorna, men var rädda att inte få till rätt nyans så det valet gick bort.....det skiljde inte så mycket på att lämna in dom på sprutlackering eller att köpa nya. Hoppas vi hinner ta tag i luckbytet snart....men det finns lite annat att pyssla med innan här hemma, altaner som ska oljas in och ett golv som ska läggas färdigt. Källargolvet har utvecklats till en lång historia, som jag hoppas snart har ett slut =)
Som beslag till de nya luckorna valde vi strecket, vi ska även byta handtag på luckorna i den andra delen också...kanske till de här, vi får testa oss fram för att se så handtagen passar ihop i stil.


Nu kan det kanske verka som lite slitochsläng-tänk att göra om köket så här, men man ska ju trivas med saker man har omkring sej och vi prioriterar också boendet ganska mycket. Dessutom ska vi förhoppningsvis använda en del av våra björkluckor när vi gör om tvättstugan nån gång framöver....Projekt finns det ju alltid när man har hus, hur var det nu.....skynda långsamt =)Syrenerna blommar för fullt i trädgården....jag passar på att sätta in mängder inomhus....snart har de blommat över...

bilder: tinas privata