Fint avslut på Österlentripp!

Maken och jag gjorde en liten mysig resa till Österlen i veckan, och jag måste erkänna att jag är helt såld på den delen av vårt land!  Vi hade bokat boende på Kockska Gården, ett mysigt och fint hotell i Simrishamn som låg i närheten av resturanger och små fina butiker. Vi gjorde givetvis utflyktsrutten som ska göras när man befinner sig i de här trakterna, Kåseberga med Ale stenar, Mälarhusen, Sandhammaren, Ystad och ett besök hos Olof Viktors härliga bageri/fik.....Missa för allt i världen inte detta ställe. Vi hade tur med vädret den dagen och kunde sitta länge på gården och vi hann få i oss både smörgås och kaka.
Apotekarens Trädgård måste också nämnas, augustikväll med ljumn temperatur, härlig musik från högtalarna och ett gott vin till deras fantastiska pizza, ja ni hör hur härligt det låter. Och det var faktiskt lika bra som jag beskriver det....en helhetskänsla helt enkelt. 
 
Igår svängde vi inom Åhus innan vi fortsatte resan hem. Såklart ramlade jag in i en jätte fin inredningsbutik, Feliz Design. Fina produkter och en jättetrevlig ägarinna som jag pratade lite med. Det blev ett inköp också, Ernst Kirchsteigers fina hängbord som jag sneglat på ett tag. Till nedsatt pris blev det ett köp och nu hänger det bredvid vår liggfåtölj i läshörnan. Ni förstår att jag är nöjd med både resan och bordet =)
 
 
 
 

Bra tips...pall från Ellos.

Alla dessa fina pallar som man vill ha....Tolix och andra godingar står givetvis på önskelistan men jag sprang på den här när jag kikade in på Ellos för ett tag sen. Med rabattkod som oftast kan hittas hos rabattsidor på nätet klickade jag hem den för halva pristet, ordinarie 649kr och halva på det. Ett klipp!
 
 
 
bilder: Collage med bilder från Ellos
           tinaminastina
 
 

Plock och fix....och gärna tips till Österlenresa.


Vilken härlig dag idag! Solen kikar fram och det är varmt och skönt, sensommaren visar sig från sin bästa sida. Man märker verkligen att hösten knackar på dörren, dofter och ljuset ute ändras och jag gillar det. Sommaren är härlig, men jag gillar verkligen hösten. Det blir lite lugnare och man kryper inomhus och ljusförrådet fylls på så man kan tända massor med ljus på kvällarna. Inomhusfix blir roligare och förhoppningen är att vi ska slutföra det allra sista fixet med rummet vi öppnade upp. Vi ska sätta upp lite nya lister runt fönsterna i vardagsrummet och en hylla ska dit också, det blir lite tomt i fönstret utan att kunna ha några saker där. Tänkte först inte ha någon hylla där alls, men jag känner att det blir lite mer ombonat så. Just nu samsas många saker på det här bordet....den nyinköpta ljusstaken hamnade här...en stund ialla fall=)


 
Lite smått har vi gjort i trädgården i sommar också några plank har fått nya liggande brädor, känns lite nytt och bra.
 
Gungstolen från Ikea PS har hängt med ett tag och fick lite ny färg på sig förra sommaren efter att ha stått ute och blivit lite ful. Mer färg i år blev det och nu är den fin och passar inne på altanen tillsammans med sittgruppen. 


 
Nu ska jag sätta mig och försöka hitta lite tips på vad man ska se och göra på Österlen, en liten tripp dit är inplanerad framöver så om ni har några bra idéer på vad man inte får missa så får ni gärna lämna en kommentar. 
Vilka fikaställen/matsällen som man bör besöka, vackra platser man inte får missa och ni har kanske  lite butikstips, jag är tacksam för alla tips jag kan få!
 
LIte uppdatering om Roffe är kanske på sin plats också. Han har nyss fyllt fem månader och är hur ljuvlig, go och busig som helst. Vår lille kille som gör att vi får gosa, leka och städa lite mer än vanligt...med andra ord hur härlig som helst. Han är nog just nu i "trotsåldern" litegrann och testar och försöker stjäla saker som han tycker verkar roligt att leka med/tugga på. Morrar när man ska ta ifrån honom dessa, och vi försöker med byteshandel så långt det går. Det är lite som att ha småbarn igen.....=) Härligt är det iallafall och han älskar sin matte Julia massor!
 
 
Fin dag till er alla!
 
foto: tinaminastina