Härliga helg!


Äntligen fredagseftermiddag och jag hällde nyss upp en mugg kaffe och njuter av att sitta inne och kika ut på regnet utanför. Några rundor med vovven är de enda stunderna jag varit utanför dörren idag. Härligt med helg i alla fall, och jag tänkte lägga upp några bilder här från min instagramsida på hur bordet blev på plats. Usla bilder men ändå....
 
Här ska bakas hemgjord pizza med lufttorkad skinka, mozarella och ruccola, enkelt och så himla gott! 
 

 
LIte rädd om bordsskivan är jag allt, och de överblivna klinkerplattorna från badrumsrenoveringen
får bli lite skydd. Bra att ställa ljus på eller kanske pajformen när den är lite varm =)
 
 
Inga köpeblommor idag, fast det är fredag. Tur är att chokladblomman har några blommor kvar jag kunde knipsa av.
Någon viskade att det ska bli lite sol i mina trakter i morgon så jag håller tummarna hårt, för det här vädret går hårt åt mina värkande leder just nu.
 
Nu ska kaffet drickas upp.....
 
Fin helg till er alla fina!
 
 
 
foto: tinaminastina.blogg.se

Måla ekbord!

Sådär, nu har jag äntligen lyckats övertala maken att vårt ekbord skulle bli snyggt i svart! Igår slipades det och sen i skenet av belysningen i uterummet målades första lagret med färg. Det är ju så att färg förändrar men det går ju inte återställa till ursprunget heller om man skulle ångra sig, men vi vågade! Ni som följer mig på instagram, tinaminastina, vet hur tänket gick =) Men, nu är bordet alltså målat en gång och står och torkar i väntan på andra strykningen som blir när maken kommer hem. Han målar alltså och jag assisterar, det låter lite gammeldags jag vet, men med mina krämpor är det så arbetsfördelningen är hemma hos oss ! Återstår bara att börja aktion övertalning att soffbordet och tvbänken också skulle bli snygga i svarta kläder.....är nog en bit på väg tror jag ! 
 
 
 
Såhär ser det ut just nu i vårt matrum....inget är som väntans tider =)
 
Ha en fin härlig dag allesammans, jag njuter av sol och värme hoppas ni gör detsamma!
 
foto: tinaminastina
 
 

Fullt i skåpen....

Nu i hösttider är det mysigt att ställa fram ljusstakar som stått och dammat i skåpen för att tända upp och njuta av att mörkret kommer tidigare på kvällen. Jag gillar hösten, den ger lite lugn och mindre måsten nu när bl a trädgården inte behöver så mycket uppmärksamhet längre =)
 
Dessa fina ljusstakar och muggar är härliga nyheter. Hade jag inte haft så fullt i skåpen så hade jag önskat att dessa finheter funnits på en plats nära mig.
 
Nappula ljusstake i vitt, mässing och svart. Varumärke liittala. Finns att köpa hos bl a Designonline
 
 
 


 
 
 
 
 
Sarjaton mugg, varumärke liittala, Designonline
 

Duktiga Daniella Wittes fina ljusstake i koppar i egen produktion, så fin!
Finns att köpa i hennes fina butik InredaUtreda.
 
 

 
 
 
 
 
Bilder: Designonline och Daniella Witte/Ireda Utreda