tisdagstema HALLEN

Tisdag och tid för tisdagstemat som den här veckan är HALLEN. Vår hall är alldeles för liten om man ser till golvytan. I vår HALL har det i många år: klätts på små barn, stått barnvagnar i tre omgångar med sovande bebis, stormiga diskussioner om klädval, kompisar som väntat i trappan, matkassar man kryssat mellan och en hund som skakat av sej leran efter promenaden. Med andra ord, en väldigt central och härlig plats i vårt hem. Att hallen är och förblir liten gör iof inget.....man kommer så nära inpå varandra där, och det är ju mysigt....oftast=) Då och då har jag önskat att vårt hus hade en groventré, men man kan ju inte få allt......Gallret i trappan är till för att hindra Totte, vår älskade hund, från att rusa ner i trapporna när det kommer nån. Han har haft problem med diskbråck, och när han inte springer i trappor eller hoppar upp i soffan så är han fri från sina besvär....peppar peppar!Om nu tomten/maken  ;) skulle få för sej att läsa här , passar jag på att lägga in en liten önskning......den här önskar jag mej till vår hall! Ett skohorn från
Edblad&Co...finns hos finfina butiken
PerlanLiving
bild: lånad från
PerlanLiving

Hålet är klart och rea-tips....


Första advent är infirat med lussekatter och pepparkakor! Helgen har varit ganska intensiv, maken har gjort klart öppningen mellan köket och hallen...och vi är så nöjda! Nu ska bara finliret göras, spackla och slipa lite till och sen måla. Skåpen som satt där sitter numera i matrummet det blev också bra. Innan hade jag svårt att nå upp i skåpen, men nu har vi satt alla fyra skåpen på rad. Skönt att kunna bocka av detta från listan.

Hålet är uppsågat och vi har satt en masonitskiva i som har spacklats. Väggen och väggarna i hallen ska målas vita sen är det klart.....men det finns säkert en massa småfix att pyssla med, men det är ju bara kul!
Idag startade H&M sin stora rea på nätet.
De här kuddfodralen är på väg hem till mej, lite mjuka pälsiga kuddar är ju liksom aldrig fel=)

nu...middag!

 
vecka 47 SÖNDAGSBILDENMITT BIDRAG TILL SÖNDAGSBILDEN, KIKA IN HOS FABRIKEN FÖR ATT SE FLER....Tänkte jag skulle dela med mej av recept på en god röra till pepparkakorna. Den obligatoriska kombinationen grönmögelost och pepparkakor är ju fortfarande supergott, men MONICA tipsade om en jättegod lite söt röra som passar jättefint till pepparkakorna och glöggen!

Tack Monika för tipset!

25 g. smör
125 g. philadephiaost
3/4 dl. florsocker
1 msk. apelsinsaft
1/2 tsk. kanel
Smält smöret - låt svalna.
Vispa ihop övriga ingredienser gärna med elvisp.
Rör ner smöret


Supergott och smidigt !