Hängigt....

Så var det dax igen, förkylning/influensa har knackat på dörren och dottern har varit riktigt dålig några dagar. Hög feber, halsont och värk i hela kroppen ....stackars liten! Jag passar upp med honungste, glass, mediciner mm,ja det man gör när ens barn är sjuka, såklart en massa kramar och tröstande ord också, det behövs ju fast man är arton år!
Såklart är det dax för min hals också att kännas som ett rivjärn, håller alla tummar och tår för att inte få sjukan i samma grad som dottern....

Lite höstiga bilder bjuds idag....trots allt är det ju mysigt att tända ljus och krypa upp i soffan när man inte orkar mycket annat.Ha det fint alla ni goa!

bilder:tinas privata

Plumen 001...


"Det är märkligt att lampan, ett objekt så förknippat med idéer, är nästan helt utan fantasi", men nu har man äntligen fått fart på fantasin......se här!Äntligen finns det en lågenergilampa som man inte behöver gömma i sina lampor, man kan med fördel hänga den som solitär eller varför inte några stycken tillsammans!
Plumen 001 är världens första formgivna lågenergilampa.Den finns attt köpa hos Pavlic Store och den fungerar precis som en vanlig lågenergilampa, är bra för miljön samtidigt som den håller ner elräkningen.
Jag gillar hur man installerat Plumen.....den gör sej verkligen i den miljön!
Namnet plumen kommer från engelskans "plume" vilket betyder " en fågels dekorativa fjäderdräkt som syftar till att dra uppmärksamhet till dess förmåga och skönhet". Detta är en bra beskrivning på Plumen....funktion och design som går hand i hand! Lampan kostar 297,75 kr och har en livslängd på 8 år(8000 timmar), detta talar för priset på lampan.

Denna lysrörslampa sprider ett varmvitt ljus på 2.700 Kelvins som är mycket behagligt och stämningsfullt, inte det kritvita ljus som lysrör eller många LED-lampor ger ut. Den har också en vanlig E27 sockel som passar i vanliga armaturer.

Jag ser en Plumen 001 hängande i vårt matrum.....den kommer dra blickarna till sej med sitt tilltalande formspråk och nykänsla!

Om du också är intresserad av att köpa en Plumen 001, får du 7% rabatt som läsare här på min blogg hos Pavlic Store, skriv bara "tinaminastina" i rutan för rabattkod vid beställning!

bilder: Pavlic Store

Söndagsbilden....Det här är mitt första bidrag till Fabriken. Här samlas inspiration från bloggare under tisdagstemat och söndagsbilden......Kika in och hitta många underbara läsvärda bloggar!


Idag har vi tänt i braskaminen....hösten är här!
Ha en härlig söndag.....

bild:tinas privata