Favoriter i köket.

Favoriter i köket är temat hos Inspirationsfabriken just nu. Jag tänkte dela med mig av mina, kika in här om ni vill se inspirerande och fina bidrag till temat! Här i köket hänger vi, hela familjen. Vi lagar mat både själva och tillsammans, äter,läser,skrattar,kivas, osv. Alltså så är det här det mesta händer. Hos inspirationsfabriken visas favoriter i köket och jag tänkte visa mina, eller rättare sagt några av dem eftersom köket är min favoritplats i vårt hem och därmed blir det mesta som finns där mina favoriter.

Barhänget, muggen med kaffe dricks här och snabbläddringen av morgontidningen sker här också.


För en vecka sedan gick vår ugn sönder.Trogen tjänst i över tio år och förra söndagen gick
innerglaset i ugnsluckan sönder.Ny inhandlades och en ny micro fick också plats på inköpslistan.Vardagslyx föross,micron har varit sönder flera år. Den har blivit veckans favorit!


Hyllan med saker som är bra att ha nära till hands, de pryder hyllan och blir ganska dammiga
och smutsiga, men det är sånt man får ta!!


Kaffepressen och elvispen från Dualit...älskar min visp och den är bra också!


Citruspressen framför betongkrukan med myrten i , jag kämpar med den och den är inte den lättaste växten att sköta enligt mig. Den får passas på och vattnas med måtta, jag kämpar på!


Den runda öppningen får hänga med bland favoriterna också. Maken gjorde det förra hösten och
jag gillar när man kan stå i köket och samtidigt ha kontakt med hallen.


Om jag måste välja EN favorit i mitt kök är det nog ändå vår kaffebryggare som brygger nästan
skrytsamt gott kaffe. Vår moccamaster har varit med många år och fortfarande gör den lika gott kaffe, det är gott betyg det. Den har fått en lite missklädsam gulnad färg på vattenbehållaren, men den jobbar många gånger om dagen, så lite sliten måste den ju få bli!

Detta var mitt bidrag till temat hos Inspirationsfabriken, kika in där och se fler köksfavoriter!

bilder: tinas

På önskelistan...

Det är ju inte det att man inte är nöjd med det man har, men vissa saker har man önskat sig ganska länge. Den har stått på önskelistan ett bra tag alltså,  Kitchenaid Blender som mixar och hackar och är en duktig hjälpreda i köket. Har spanat in den här som Cervera har ett riktigt bra pris på just nu. Födelsedag nalkas framöver...... =)bild: CerveraÅrets blossa...


Sitter just nu och smuttar på en mugg med årets Blossa Glögg, smak kaffe, den var verkligen supergod. Och den är säkert bra mot förkylningen, eller hur?! =)
Glöggälskare som jag är så är det en höjdpunkt när man får smaka en ny sort, och den här föll både mig och maken i smaken. Måste smaka den kall också.....

foto:tina