Lite blommor kuddar och recept.....
Idag kan man inte direkt skratta åt vädret...den lilla snön som la sej som ett vitt duntäcke i helgen...är puts väck!! Inte roligt alls...den kunde väl få ha legat kvar och lyst upp lite.Jag får trösta mej med lite vita blommor inomhus i stället,vita tulpaner och krokus i kruka lättar ju upp sinnet betydligt !
Vad kul att så många skrev några rader i förra inlägget....blir alldeles överväldigad av att ni vill läsa här....tycker att inspirationen att blogga och framför allt att ha något vettigt att blogga om tryter ganska ofta....men nu har jag fått massor med energi från ER!!!!! TACK !!
En bild på ett par kuddar i tyget havstulpan,Mairo.Jag hade en längd hängande i hallen,men det fick flytta på sej för ett annat tyg,så det blev kuddar sydda av tyget istället. Kanske inte världens bästa färger i vår bruna soffa,men jag gillar tyget. Pläden ska bytas ut....det blir nog lite orange färgklickar som får lysa upp lite.
Efter önskemål så kommer här recept på kakorna från mitt inlägg för ett tag sen..........
PEPPARKAKSRUTOR MED GLASYR
200 g smör
4 dl socker
4 ägg
3 dl gräddfil
4 dl mjöl
3 msk pepparkakskrydda
2 tsk bikarbonat
GLASYR
125 g philadelphiaost
50 g rumstempererat smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Garnering:
frysta lingon eller hallon
Sätt ugnen på 175°
Vispa smör & socker pösigt. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt gräddfilen. Blanda samman mjöl, pepparkakskrydda & bikarbonat, rör ihop allt till en jämn smet. Lägg bakplåtspapper i en ugnsplåt med höga kanter & häll i smeten.
Grädda i 30 minuter.
Rör samman alla ingredienser till glasyren utom lingonen.
Låt kakan svalna & bred på glasyren
Skär upp kakan i rutor och dekorera med lingon eller hallon.
DUMLEKAKOR......DÄR DUMLEKOLAN ÄR UTBYTT MOT CENTERCHOKLAD
200 g margarin ,ej smält
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
24 stycken center chokladbitar eller dumlekolor )
1 ask Noblesse
Blanda ihop margarin, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg. Låt degen stå kallt i cirka 30 minuter.
Dela degen i 24 delar och rulla till runda bollar. Tryck ner en centerchoklad i varje degboll och lägg dem sedan i folieformarna.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i cirka 10 minuter.
Ta sedan ut kakorna ur ugnen och lägg på en bit Noblesse på varje boll, direkt innan de har kallnat. Chokladen ska smälta ut över kakan.
Nu ska jag ut i mörkret och gå en promenad.........ha det gott!!
bilder : tinas privata
skriven
Det är så härligt att se tulpaner överallt, blir så sugen på att skaffa en bukett, men då borde jag nog skaffa en snygg vas först :) Hoppas du får en härlig promenad, kram Sandra