Tankar....


Helgen är över för den här gången, snabbt går det minsann men det gör ju veckorna med. Helgerna ger lite tid att sitta ner tillsammans och man hinner prata. Vi har lite planer på att måla och fräscha upp på övervåningen, träväggarna ska få sej en omgång färg till lite vitare. Vi har haft våra träväggar i hall och kök i snart sjutton år tror jag och jag har inte tröttnat än, men nu får det minsann bli en riktigt vit matt färg på väggarna.
Matrummet som vi öppnade upp för åtta år sen har liggande råspont och ska få samma vita färg. Maken är med på noterna men nu i helgen satte jag griller i huvudet på honom =) fick en tanke om att vi skulle ta bort väggen mellan matrum och vardagsrummet, innan har vi ju tagit bort två sovrum som blev matrum. Jahaja, det ena brukar leda till det andra, så nu ska vi spåna och fundera lite på om det är möjligt och hur det ska se ut. Det för ju med sej en del också....golv som vi inte hade tänkt att byta och i och med att alla väggar och tak i kök/hall/matrum är trä så måste man fortsätta med det in i vardagsrummet också. Oj vad stort det här blev. jag som tyckte jag hade kommit på lite smidigt så där att vi bara kunde öppna upp, och tjoff så är det klart=)

Det här blir nog början på en lite längre historia kan jag tänka mej, och det är ingen idé att drömma om ett stort öppet kombinerat matrum/vardagsrum till jul, men till våren kanske!

Väggen där vi har pilasterhyllan ska isf rivas...Väggen bakom skänken försvinner och man öppnar upp till vardagsrummet, uterummet kommer nås från det här rummet också....
Hallväggen med klockan ska stå kvar, en bra idé eftersom den är en bärande vägg=) Bakom den går väggen som delar matrum med vardagsrum.Vi får fundera vidare, ganska trevliga bekymmer minsann!

Nu ska jag be dottern fylla på min kaffemugg...

bilder:tinas privata
1 Anne:

skriven

Låter som spännande planer. Kommer nog bli jättefint med vita väggar.

2 jenny ~ mammanochkidzenpunktse:

skriven

Det låter dökul! Men som du säger, man tror det bara är tjoff, tjoff så är det färdigt. Det ligger ju en del arbete bakom. Men det kan säkert bli kanon!Ska bli kul o se vad ni kommer fram till!Puss!

3 Susihus:

skriven

Roligt med lite funderingar. Det är härligt att få ha lite brainstorm och det brukar leda till något bra även om det inte blev som idén var från början.

Lycka till

4 Anna:

skriven

Spännande med nya ideér, extra kul är det ju oxå om ens andra hälft är med på noterna :)

5 Sandra | Inspirera Mera:

skriven

Vilka spännande planer ni har för huset. Ska blir roligt att följa.

6 House of Jammi - blogg och webshop:

skriven

Så roligt att planera nya grejer! Och det är lätt att känna igen sig i hur det blir - det ena leder ofta till det andra helt enkelt.

7 Monica T.:

skriven

Planerandet är minst lika roligt som det sen färdiga resultatet.

Det som är svårast att få till tycker jag är TV-dilemmat.

Ett stort kvadratiskt rum ställer till det. Det är inte skönt att titta på en vägg (TV) och ha hela rummet bakom sig.

Detta säger jag för det är hur vi själva har det. Det finns massor med ideer men än har jag inte kommit på någon riktigt bra läsning till vårt kvadratiska vardagsrum.

Det skall bli kul att följa er förändring om än den låter vänta på sig, som sagt spånandet är halva nöjet

Kram, kram!

8 Liza:

skriven

Oj så spännande!Förstår om ni väntar till efter jul med att börja projektet. Ser med spänning fram emot fortsättningen.

När vi flyttade in i vår lägenhet så var min första tanke att ta bort väggen mellan vardagsrummet och arbetsrummet för att få ett stort rum... det går inte! Väggen består av mycket välarmerad betong. Jag blev inte glad - men det blev maken!! :D

Annars är det en del småprojekt på gång hos oss också.Ha det gott!

Kraaaaaaaaaaaaaaam!

Liza

9 mo:

skriven

Tjenixen, vilka roliga funderingar ni (du..hihi) har...oj det kommer säkert bli jättefint, stort och luftigt, men jag tycker det är så mysigt nu med..men öppen planlösning känns väldigt härligt. Det är såklart en del att väga för/mot...jaja, det ska bli spännande att se om ni sätter släggan i väggen. Vi gjorde ju det när vi hade bott i vårt hus i några år, o jag ångrar mig inte för fem öre. Grannarna gjorde precis likadant i sitt hus.. Innan kändes köket väldigt litet o instängt, men ert är ju mycket större.I Måndags fick vi veta att C:s morfar gått bort (några dagar innan, ja du vet, vi har noll kontakt med hans föräldrar...f-farande...). Blir begravning nästa vecka...känns inte så kul under dessa omständigheterna, men vad ska man göra....I Måndags målade jag om H:s rum, det var ju svarta väggar där innan, men en rosa fondvägg. Jag tyckte från början att vi skulle måla de andra väggarna vita, men det ville inte hon.....såklart. Nu har hon ångrat sig, det var rätt mörkt därinne, så jag målade de svarta väggarna vita istället..Så nu är det julstädat därinne med ;) Får säga så till mig själv så känns det bättre...hihi

Annars rullar det på..Vi beställde ny soffa i helgen, den gamla är så skön men sliten på sina ställen, så nu var det dax. Jag känner mig inte lika säker som jag brukar vara när jag köpt något nytt, nej känner mig lite nervös över hur det kommer se ut, kommer den att passa in osv....Den kommer inte förrns v 48 så det är ju ett tag till.Men du, det låter väl som ett perfekt jobb, lite lagom sådär, komma ut, träffa folk o få lite lön...Jag trivs jättebra hemma, men saknar lite mer folk omkring mig så jag håller gluggarna öppna, o får nog ta tag i mitt liv nästa år..hihiHoppas allt är bra med er alla, många kramar på dig

Kommentera här: