Planer....

Midsommar är över för iår...oj vad snabbt det går! Vi hade en trevlig midsommarafton hemma med goda vänner och våra ungdomar. Fina väninnan hade med sig supergoda rätter till förrätten, laxrulle, silltårta och heminlagd sill....hon kan minsann! Vi grillade grillspett och hade hemlagad potatissallad och focacciabröd, ost, och en massa andra godsaker därtill.Till kaffet blev det Monicas supergoda Citronpaj....testa den och ni är fast =)

Äntligen kom det fina vädret och idag har det tillbringats lite tid i solstolen, det är så skönt med värme och sol, min onda kropp läker ihop lite av sommarvärmen. Annars händer inte så mycket, vi har lite planer som vi skjutit på några år, eventuellt blir några av dem gjorda i sommar. Vår framsida på huset har en liten utbyggd entré med tak och där ser det ut så här idag...

Kryssen ska bytas ut till liggande brädor likadana som vi har på baksidan...

och med det eventuellt få ett lite uppdaterat utseende. Vi ska även försöka bygga något för att dölja värmepumpen som inte är någon direkt skönhet. Någon gång ska de fula plattorna bytas ut också, men inte just nu.
Vi ska också göra om några av planken vi har på framsidan så de kommer se likadana ut som på altanen på baksidan, för att få en lugnt och enhetligt utseende. Målarburken ska plockas fram och huset ska få lite fräsch färg(samma nyans som innan), det behövs.

Om tid finns och plånboken orkar med, kanske vi går ett varv med terasslasyr på våra altaner på baksidan, inkluderat uterummet. Vi har byggt på altanerna efter hand, så därför är virket inte likadant och ser inte likadant ut. Det ger ett lite rörigt intryck och det hoppas vi få bort genom att måla med terasslasyren. Vi valde jotuns naturgrå, som ni nog läst här innan, till framsidan  och vi får se om vi väljer en lite gråare nyans till baksidan, terassgrå. Tankarna får snurra på ett tag innan vi bestämmer oss.

Här har jag suttit idag och haft det varmt och gott och småbläddrat i lite tidningar....sämre kan man ju ha det!Nu ska jag ut på altanen och se hur det går med spaljén maken sätter upp för att hjälpa vår vinranka lite på traven.

Ha det fint alla ni!
1 Liza:

skriven

Urmysiga bilder på er altan.. ska visa maken erat plank. Vi bygger för fullt på stugan, eller rättare sagt maken bygger jag är väl mer arbetsledare.

I morgon får jag besked från utredningen av ryggen.. håll tummarna att det går bra för mig!

Kraaaaaaaaam!

Liz

2 jenny ~ house of jenny:

skriven

LÅter som ni haft en härlig midsommar helg med mycket god mat! :)Tror era ideer kring altan o räcke osv. blir kanon! Man mår bättre när allt är enhetligt ;)JAg vill oxå bygga in vår luftvärmepump. Den är sååå ful, men tyvärr ett ont måste på vintern... Så alla förslag o ideer kring det får du gärna lägga ut här!Puss!

3 ullie:

skriven

åh Tina! ni har alltid så fint hema hos er.

Ja tur vi fick fint väder ett tag men nu ? :( usch grått trist o vet du .. de sa det skulle vara såhär hela juli !! Då deppar jag ihop tror ja . Tur jag har vår resa att vänta på om en månad då vi åker till cypern o får solJa du ernst har så fina saker.. ska bli spännande att se dina sen då hur de blir

Kram på dej

Kommentera här: