God kryddig sås....Harissa.
Det händer ju att man grillar lite då och då nu under sommaren =)och det är inte utan att vi återkommer till samma tillbehör som tex såsen, det blir ofta bea sås, kalla såser med yoghurtbas mm. Igår testade vi en ny variant för oss. Äldste sonen kom hem efter en grillkväll där han smakat en smakrik, stark och mycket god Harissa som han tyckte vi skulle prova på att göra. Harissa är en nordafrikansk kryddblandning, som vad jag förstår används lite olika, men vi gjorde efter ett recept sonen fått av en vän som brukar göra den som tillbehör till bl.a kötträtter. Så, igår stod han och grillade paprikor och mixade ingridienserna till den här smarriga kalla såsen. Prova ni också, vår variant gjordes ganska stark eftersom vi gillar det, men det är lätt att anpassa.
Häll av oljan från den grillade paprikan. Lägg samtliga ingredienser i en mixer och mixa till en slät sås.
Såsen håller cirka 1 vecka i kylskåp i en burk med tättslutande lock.
bilder: tina
skriven
Låter mums! Vi grillar nästan varje kväll... det är sommar! Hoppas att du mår så bra som möjligt! Har förstått att våren och sommaren (hittils) har varit jobbig!
Många sommarkramar!
Liza