Färdiga trappsteg....


Äntligen har vi betsat färdigt våra trappsteg färdigt!! Efter ett grundligt förarbete med slipning och tvätt,fick betsen färga våra stegen ner till källaren svarta! Varannat steg blev målat,så vi skulle kunna gå i trappan.Allt tog lite längre tid än vad vi räknade med...men livet för övrigt stannar ju inte upp bara för att man ska fixa lite härhemma =). Här kommer ialla fall bildbevis på att vi kommit så här långt...

image1173

Det var jobbigt med lukten från betsen,så stark lukt så man mådde lite illa av det. Vi försökte vädra ordentligt när vi höll på och jobba. Nu ska vi måla de vita partierna i trappan så de blir fräscha.

Idag har jag skjutsat dottern till en gymnasieskola som hon var och besökte inför valet snart. Hon var med i en klass halva dagen,för att se om det var ett program som hon kan tänka sej att gå. Under tiden väntade jag i stan och gick i lite affärer...det blev inget direkt handlat,men desto mer tittande på saker som ska inhandlas senare,bl a saker till den stundande renoveringen av badrummet uppe.Förhoppningsvis ska vi ta tag i den nu i vår...vi har en duschhörna som står och väntar i garaget...den har stått ganska länge där kan jag säja...snart två år! Så det känns som det är dax att ta tag i det hela. =)

En liten påse blev det iallafall...en fin skärbräda i porslin,från ASA,perfekt att lägga fram t ex ostar på!

image1174

Nu ska det bli lite läxläsning med dottern...efter det ska jag äntligen ta och göra färdigt min tygtavla...maken har precis tagit bort "Stadentyget" på den och sågat bort en bit så den passar .....lovar att visa sen!!! Ha det gott!

foto : tinas privata
1 Maja:

skriven

Trappen blev verkligen snygg efter er svarta betsning, känns lite tuffare än tidigare.
Spännande med en stundande badrumsinredning, kul med alla materialval och inhandlandet av handdukar etc. =) Trevlig kväll, kram Maja

2 Evelyn, i hemmet:

skriven

Verkligen snygg trapp!
KRAM!

3 Sandra:

skriven

Vad händiga ni är och vad fint det blev :) Kram Sandra

4 Elenore:

skriven

Trappan blev jätte snygg!!

5 Anne:

skriven

Det blev jätte fint! Vad ni har slitit. Kan tänka mig att det luktade hemskt den där betsen. Vilken urtjusig ostbricka. Härligt sommarmotiv.

6 MO:

skriven

Hej, kikar in i pausen, vi kollar på CSI....spännande som vanligt. Vad bra det låter med skolan som J var o tittade på, det är inte lätt med alla val. Javisst var det snällt av C att följa med...hihi, jag fick köra för han hade druckit vin till middagen, tur man har körkort. Ja det kan ju vara mysigt att gå o reka lite hur man vill ha det o så. Det är ju min dröm oxå, att göra i ordning badrummet. Idag har vi haft stopp i avloppet, gäller både kök, badrum o tvättstuga, har försökt fixa det själva men fick ringa efter hjälp, de skulle försöka komma idag, men tror du de gjorde det...nejdå. Jättejobbigt för det svämmar verkligen över bara man spolar lite vatten åt gången, o att tvätta är inte att tänka på. Allitd är det något..Vad skönt att ni är klara med trappstegen, ser jättefint ut. Smart att göra varannan steg åt gången, hade ju inte funkat på något annat sätt. Åh vilken fin bricka du shoppat, är ju som ett litet konstverk. Hoppas det går bra med läxläsning o allt du hade framför dig.....Jag ska snart ta mig i kragen o skriva ett låååååååångt mail, ha de gott, natti o hälsa, kramar

7 Mariakoden:

skriven

Hej hej... Oj så snygg trappan blev!!! Jättefint!
Såg du på Design:Tomaso Simon??? Fy vilka tapeter du valde!!!!....men kökslamporna var sååå snygga. Tror att du skulle ha gillat dom!
Hoppas allt är bra!

Kramkram!!

8 Ulrika:

skriven

Så du har oxå en 15 åring. in näst äldsta dotter har precis valt till gymnasiet idag. Vad funderar din dotter på att läsa? Min snart 17 åriga dotter läser media.

Kram kram

9 Ulli:

skriven

Trappan blev jättesnygg! Apropå gymnasie och så. Min store kille fyller 16 år på fredag och ska också välja till gymnasiet till hösten. Han har varit helt klar på vad han ska läsa sedan flera månader tillbaka. Skönt för honom. Många brottas med vad de vill.

Ha en bra dag!
Kram Ulli

10 Jessica:

skriven

Verkligen snyggt!
Ja, bets luktar otroligt mycket, men jag älskar att betsa! Man får snabbt resultat och oftast väldigt snyggt. Det finns vissa prylar som är mina favoriter; bets, häftklammer, sticksåg, måttband och nålar. Har man dessa grejer kan man fixa mycket!

Förresten, en helt annan sak - hur gamla är dina barn (förutom dottern)?

Ha en underbar tisdag!
//Jessica

11 Johanna:

skriven

Så fint det blev i trappan! Och vilken snygg skärbräda, den är härligt vårig!

12 Johanna:

skriven

Å! Helt fantastiskt fint!! /johanna

13 Finna:

skriven

Va snygg trappan blev!! Betsade ni bara utan att lacka ovanpå? Vilken typ av bets använde ni?

14 Cina:

skriven

Trappan blev verkligen jättefin, kan tänka mig att ni är nöjda! Fin skärbräda också!

Ha en fin tisdag, kram!

15 Perlan:

skriven

Men se sååå fiiiint det har blivit i trappan!
Heja mannen!!! :)
Gymnasieval.. huvva, det är inget lätt val.. och vilken linje osv...
Måste också fixa till min staden tavla.. och gardinerna i köket!! Men jag vet inte vad jag vill ha istället.. Hjääääälp Tina!!!
kram

16 anna:

skriven

Trappen blev jättefin, jag ska oxå renovera min trapp i mitt nya hus men jag har inte bestämt mig ännu hur trappstegen ska se ut.

17 EVA:

skriven

Trappan blev ju jättesnygg ! Och vilken fin skärbräda...vårig !
***
Ha en fin tisdag vännen !
KRAM EVA

18 Lallis:

skriven

Men wow, så snyggt det bidde:)
Ha en fin dag
Kram Lallis

19 Lisa:

skriven

Men så snygg trappen blev! Förstår att ni är nöjda! Och vad smart att betsa den, då blir det inte lika !" avskavt" som det lätt kan bli när man målar med täckande färg! Snyggt!

20 Ulrika:

skriven

Aha!
Min 15 åring söker som sin syster media i första och andra hand.
Kul inriktning äldsta sonen vill ge sig in på.

Kram kram

21 annelie:

skriven

oj oj oj vad snyggt det blev. bra gjort.
vill oxå...

22 MO:

skriven

Hallojsan där i stugan, hur är det idag? Här är allt bra, äntligen är stoppet fixat så nu tvättar jag som en galning igen, skönt. Det blev någon form av baksug så det sprutade upp "gojs" ur bottensilen i handfatet, både på lilla o stora toan, ända upp i taket, kul....Men nu är det väl fritt blås tror jag. Så stora delar av dan har gått åt till att städa efter det, o tvätta...Märker du av att det är lite ljusare på kvällarna nu, det går åt rätt håll o snart kan ni sitta på en fina altan o njuta..Vet du..? På vårt nya altantak har det blivit ett ganska stort hål, C tror att det kan ha varit en nyårsraket som hamnat där o smält taket....grrrr, blir så sur...Killarna sitter nu i varsitt rum o spelar multispel på datorn, de skriker åt varandra o även en av L:s kompisar är med, hemma hos sitt, du skulle höra volymen, tur man är van. Många kramar så hörs vi snart, o kanske ses????

23 jenny:

skriven

vad snygg den blev...bra jobbat!!!

24 Mallan:

skriven

Va fint det vart =) Kram.

25 Susihus:

skriven

Superdupersnyggt! Ha det bäst. Kram

26 Ann-kristin S:

skriven

Så fin eran trappa blev, är helt imponerad hur duktiga ni är

27 pia:

skriven

J**ligt snyggt med trapp, vill åxå!!!!
kram

28 Kicki:

skriven

Hej!

Trappan blev jättefin. Undrar bara hur ni gjorde med betsen. Går det att bara betsa utan att lacka över. Ska precis betsa vår trappa och trodde att betsen färgar av sig när man går i trappan om man inte lackar. Tacksam för tips.

29 marie:

skriven

Hejsan,



Underbar blogg du har :)



Jag hittade dig genom styleroom och har sedan klickat vidare till din blogg. Jag skrev en kommentar men såg att du inte varit inne på länge så jag skriver gärna mina frågor här och hoppas du kan svarar på dem.



Er trappa är så snygg. Jag har precis köp ett hus och allt är från sent 80-tal. Nu kommer man vilja sätta sin egen prägel på vägg,golv, dörrar och framför allt trappan haha. Jag har titta länge på glas som räck men om jag tänker lite längre så är det inte så genomtänkt om man någon gång får en liten kotte som kommer springa fram och banka och slå. Jag är intresserad utav ert trappräcke..är det stål? vilket företag/återförsäljare kan jag hitta just det ni har använt. Trappan är jätte snygg.



Tack påförhand. Hoppas du haft en fin och härlig sommar.



/ Marie

Kommentera här: